Létszámhiány miatt szünetel az urológia Szegeden

,,A személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” lemondja a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem, augusztus elejéig, július 22-től. Ezt a lemondást előző este 18 órakor közölték az NNK-val – derül ki azokból a dokumentumokból, amiket Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő tett közzé.

Ezt a lemondást előző este 18 órakor közölték az NNK-val. Kunetz felhívja rá a figyelmet, ezzel a lemondással gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken a bonyolultabb ellátás, vagy a bonyolultabb urológiai onkológia műtéti ellátás is. A hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azon betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány nem tudnak ellátni. Itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is. A szakértő szerint ráadásul ezen egyetemi centrumok humánerőforrás tekintetében sokkal jobban ellátottak, mint bármely más kórház.

,,A Szegedi Tudományegyetem a mai lemondásávál nemhogy egyetemként, de kórházként sem funkcionálhat, bátran kidobhatja a Tudományegyetem tábláját és kirakhatja helyette az Ispotály meghatározást, ez összhangban is lenne a vármegyékkel és a főispánnal. A Szent-Györgyi Albert nevet pedig, azonnal el kellene hagynia, tovább nem megszégyenítve a Nobel díjas magyar tudós emlékét!” – fogalmazott Kunetz Zsombor.

Mindemellett a Bács-Kiskun Megyei Kórház urológiai osztálya is bezárt július 1-től októberig. A betegeket pedig éppen erre a szegedi osztályra irányították. Így a régiós probléma országossá vált.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!