Nagy lánggal égett a vásárhelyi szeméttelep

A batidai út melletti regionális hulladéklerakó lángjait kilométerekről lehetett látni. Időnként a füstjét is a város felé hozta a szél. A tűz sárgával bekarikázva. Fotó: olvasónk.

Nagy izgalmat és nem mindennapi látványt jelentett tegnap este a batidai úton autózók, illetve a magasabb vásárhelyi épületek lakói számára, hogy hatalmas lángokkal égett a batidai út melletti regionális hulladéklerakó.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint is tűz volt vasárnap a hódmezővásárhelyi szeméttelepen. A tüzet a város hivatásos egysége fojtotta el, senki sem sérült meg. 

A megyében egyénként a hét végén több helyre is vonulniuk kellett a lánglovagoknak:

Szombaton Kisteleken lángolt az aljnövényzet. A Gőzmalom utca végén csaptak fel a lángok, melyek a forróságban és a szélben rendkívül gyorsan terjedtek tovább. Szegedről, Csongrádról, Kistelekről, Szentesről és Hódmezővásárhelyről is érkeztek hivatásos tűzoltók, munkájukat a balástyai, a csengelei és a kisteleki önkéntes tűzoltók segítették. Több mint ötven tűzoltó küzdött a lángokkal a hőségben és a füstben, a tűz a közeli lakott területeket is veszélyeztette. A lakóépületeket megvédték a tűzoltók, de egy melléképület, egy pótkocsi és egy utánfutó is elégett. A munkálatokat egy erőgép is segítette. Több órás beavatkozás után az egységek megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Két autó ütközött szombaton Szatymaznál. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, többen is megsérültek. 

Egy autó motortere lángolt vasárnap az M5-ös autópályán Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége, valamint a csengelei önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást. 

Ötszáz négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete vasárnap este Balástyánál. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a balástyai és a kisteleki önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a területen.  

Vasárnap éjjel egy autó és egy kisbusz karambolozott az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet, az egységek áramtalanították a járműveket. Ketten sérültek meg, a műszaki mentés idejére forgalomkorlátozás volt érvényben.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!