Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lebutult az okos zebra a Zátonynál

Legalább másfél hete nem villog, ha gyalogos lép rá. Hamarosan kijavítják a hibát.

– Rendszeresen itt megyek át az úton, ha vásárolni megyek, mert a járművezetőket az okos zebra villogással figyelmezteti, ha valaki épp átkel az úttesten. Biztonságosabbnak érzem, mintha a Szőnyi és a Tóalj utcák sarki gyalogosátkelőt használnám. Hiába a körforgalom, abból kifelé menet azért nyomják a gázpedál a sofőrök, illetve, ha a népkerti oldalba akarok átmenni, balról részben takarásban is vagyok – mondta portálunknak az épp arra járó Kis Bálint.

Sokan gondolják ugyanígy, ugyanis a belváros és a beváráslóközpont közti gyalogosforgalom zöme is az okos zebrán zajlik.

Megnéztük, hogy vajon tényleg nem működik-e, s azt tapasztaltuk, hogy olvasóinknak igazuk van. Nem villognak az úttesten a ledek. A hibáról napszállta után videót is készítettünk.

A hiba miatt szóltunk is a városházának, ahonnét azonnal jelezték azt a városfejlesztésnek.

Ezt az okos zebrát egyébként 2020 augusztusában adták át, elsőként a városban. Azért ide építették, mert itt több, mint hatezer autó fordul meg naponta és majdnem kétezer gyerek jár a környékbeli iskolákba. A LED-es okos zebra 2,8 millió forintos költségét a Generali a Biztonságért Alapítványhoz beadott pályázaton nyerte a vásárhelyi önkormányzat.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!