Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Márki-Zay a lakosságra bízza, legyen-e tűzijáték

Megkeressük a helyi konzultáció reprezentatív, gyors és legegyszerűbb módját, hogy megismerjük a helyi lakosság többségi véleményét – jelentette be pénteken kora reggel közösségi oldalán a polgármester.

Csütörtökön megosztotta gondolatait a tűzijáték kapcsán, ahová negatív visszajelzések is érkeztek. Amennyiben az elinduló konzultáció ,,megerősíti a máris kibontakozó tiltakozáshullámot a kormány megszorító intézkedései és a pénzszórásnak ítélt tűzijáték szembetűnő ellentéte miatt, egy héten belül lemondjuk a már megpályáztatott szolgáltatást.” – írta.

Azonban a város a szerződés szerint ebben az esetben sem tudja kárpótolni a vállalkozót, ezért ilyen döntés esetén adománygyűjtést indítanak.

A vásárhelyi tűzijátékra a beszerzési eljárásban a győztes másfél milliós ajánlatott adott. Ezt az összeget egyrészt a rezsicsökkentés eltörlése és más kormányzati megszorító intézkedések kárvallottjainak megsegítésére, másrészt a fesztivál árusainak forgalmának fellendítésére szeretné fordítani Márki-Zay.

Az élővilág szempontjából is fenntarthatóbb a fényfestés, ezért felhívást tesz közzé Hódmezővásárhely kiemelt középületeinek fényfestésére – a nemrégiben Pécsen rendezett Fényfesztivál mintájára.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!