Dr. Kis Andrea, Otlokán Mihály és Krupiczer Ferenc sem értenek egyet a tűzijátékkal Vásárhelyen – Cseri Tamás szerint vannak jogos érvek pro és kontra

Hivatalos közleményükben mondanak nemet az augusztus 20-i tűzijátékra Dr. Kis Andrea, Otlokán Mihály és Krupiczer Ferenc. Azt javasolják, hogy az így felszabadult összeget fordítsák szociális célokra. Cseri Tamás viszont a dolog nem fekete vagy fehér, egyben annak a véleménynének adott hangot, hogy a közösségi oldalak mennyire félre tudják vinni a fókuszt, és bár fontos impulzusokat adnak a valóságról, de csak rájuk hagyatkozni, teljesen félrevisz. Ezzel mindannyian Márki-Zay polgármester posztjára reagáltak, aki, ahogy írja, a helyi konzultáció reprezentatív, gyors és legegyszerűbb módját szeretné megtalálni, hogy megismerhessék a helyi lakosság többségi véleményét.

Közös nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe Dr. Kis Andrea, Krupiczer Ferenc, valamint Otlokán Mihály a hódmezővásárhelyi augusztus 20-i tűzijátékkal kapcsolatban. Ebben azt írják, hogy a jelenlegi helyzetben nincs szükség Hódmezővásárhelyen tűzijátékra. Ezt szerintük egyértelműen ki kell mondani. Hozzáteszik azt is, hogy a kormány politikusai sorra állnak ki döntésük mellett. Folyamatosan érvelnek a tűzijáték megtartása mellett, addig a vidéki városok sorra mondják le azt.

Véleményük szerint Márki-Zay Péter a posztjában egy fontos dolgot a tűzijáték ellen kifelejtett: a szolidaritást. Úgy vélik, hogy az emberek érdeke az, hogy az ország gondolkodjon együtt ebben a nehéz helyzetben. Az összefogásra most is szükség van, írják, sőt talán most a legfontosabb. Fontos leszögezni, hogy az augusztus 20-i rendezvénysorozat költségvetésének kis részét jelenti a tűzijáték. Ez elvi kérdés véleményünk szerint.

A megoldásra indoklásuk az, hogy a bekerülési összegre sajnos szükség lehet az őszi, téli hónapokban. Éppen ezért a jelenlegi szociális támogatási lehetőségek bővítése és újragondolása is indokolt, hisz az elszabadult infláció, a rezsiköltségek megnövekedése egyre jobban megterheli a családok költségvetését. Már Lázár János miniszter is elismeri, hogy a központi költségvetés bajban van, írják a közleményben.

Konkrétumokat említve azt is megemlítik, hogy szerintük konzultációs lehetőséget kell szervezni azoknak, akik a KATA változása miatt bajba kerültek, valamint tanácsadó foglalkozásokat kell biztosítani azoknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint.

A Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint a Szociálpolitikai Kerekasztal összehívása indokolt véleményük szerint. Konklúzióként leírják, hogy idén semmi szükség nincs tűzijátékra.

Cseri Tamás: minden megindokolható

Cseri Tamás szerint nem fekete vagy fehér a helyzet, ahogy írja, minden megindokolható. a képviselő posztjából az derül ki, hogy az a meglátása, hogy elöntötte a legnépszerűbb közösségi oldal felületét a tűzijáték elleni, ahogy fogalmaz, véleménycunami. ezzel szemmel láthatóan nem teljesen ért egyet Cseri Tamás, hiszen azt a meglátását is leírta, hogy ,,lassan kiderül, hogy a globális felmelegedéstől a kutyák depressziójáig mindenért a tűzijáték a felelős, illetve kb. az lesz az utolsó csepp a költségvetésekben és utána „mindmeghalunk”.”

Azt a szempontot emeli ki, hogy ,,a tűzijáték Budapesten 600-800 ezer embert megmozgató látványosság, emberek százezrei gyűlnek össze, hogy csodálják a látványt, kikapcsolódjanak kicsit, kilépjenek a hétköznapok taposómalmából, számukra ingyenesen. Viszont fogyasztásukkal jelentős adóbevételeket generálva az államnak, amivel egy jelentős rész vissza is jön a költségekből.”

Ráadásul az a meglátása, hogy Vásárhelyen sem volt még soha olyan tömegprogram, ami hozná a tűzijáték népszerűségét, dugig tömve a Kossuth tér környéke, mozdulni sem lehet a tömegtől, tíz polgárból egy biztosan fent van, és ezzel még lehet, keveset is írt szerinte.

Végül azt írja, nem akar állást foglalni egyik vagy mások oldal mellett, mert mindkét oldalon vannak elfogadható érvek. Csupán visszás helyzet a véleménye szerint, hogy a közösségi oldalak mennyire félre tudják vinni a fókuszt, és bár fontos impulzusokat adnak a valóságról, de csak rájuk hagyatkozni, teljesen félrevisz.

Úgy tűnik, hivatalosan a polgárok dönthetnek. ehhez a megfelelő felületet keresik tehát.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!