Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hőségriadó: délre elnéptelenedett a vásárhelyi belváros

Csak az volt az utcán a délelőtti hőségben is, akinek nagyon muszáj volt.

Az okosabbak még kora reggel bevásároltak, délelőtt a 30 fok melegben már gyérült a forgalom a vásárhelyi belvárosban, csak az indult útnak a hőségriadó ellenére, akinek halaszthatatlan dolga akadt, időőre ment orvoshoz, vagy éppen dolgozott.

A rövid inges pólós ember közül azonnal kitűntek a HMSZ Zrt. városkarbantartást végző munkatársai, munkaruhájuk kantáros hosszú szárú nadrág, póló és sapka volt. Előbb az ótemplom körül, majd a Kossuth tér másik részén vágták a füvet.

– Megiszom munka közben két liternyi ásványvizet is – mondta a fűnyírást végzők egyike, Oláh Norbert. – Lihegve bírom a meleget, mint mindenki más. Mivel nagy meleg van, nem tizenöt perc a pihenő óránként, hanem húsz. Ezt árnyékba húzódva töltjük, s a lehet, ismét nekiállunk – törölte le az arcáról az izzadságot. Nem csoda a tűző napon negyvenegy fokot mutatott a hőmérő.

Oláh Norbert nem csak a meleggel, de a porral is küszködik az ótemplom kertjében

– Ha végeztem a munkával, megfürdök. Légkondink nincs otthon, s a függönyöket sem szeretem behúzni – tette hozzá.

A gyalogosok is módjával haladtak leginkább az Andrássy és a dr. Rapcsák András utak árnyékos oldalát keresve, de néhányan élvezték a napsütést. Még a délelőtti órákban babakocsikat tologató kismamák is megritkultak.

– Nem jellemző, hogy ilyen melegbe sétálgassunk, de most a fiam éppen zongoraórán van, ezért így várjuk, míg nem végez – árulta el a 6 éves kislányával, Hédivel sétáló Zoltai Klára. Egyébként a legmelegebb napokat otthon a lakásban vészeljük át. Légkondink nincs, de redőnyünk igen, és jól szigetelt a lakás. A hőség előtt és a hőség utáni napszakaszokat a játszótéri árnyékban vagy a strandon töltjük.

Zoltai Klára és kislánya. Zongoraóra miatt sétálgattak a belvárosban

Délre szinte kongott a belváros, amin nem is csodálkozunk, a napon 49 fokra szaladt föl a hőmérő higanyszála.

Még két legnagyobb közönséget vonzó fagylaltozónál is megcsappant a forgalom. Hiába, a forróság elől elmenekült, aki csak tudott.

A tegnap éjfélkor elrendelt hőségriadó szombat éjfélig tart. Az időkép előrejelzése szerint az extrém forróság vasárnapra 40 Celsius fokra fokozódik, de hétfőn is csak 35 fokra esik vissza a hőmérséklet, hogy aztán ismét emelkedjék.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!