Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Magasnyomású vízzel mosták le a belvárosi guanót

A Kossuth tér és a sétálóutca galamboktól megszállt épületei lábazatát s az előttük lévő járdát is megtisztították.

Bár 2012-ben elkészült a vásárhelyi dr. Rapcsák András utca eleji sétáló utca, ám az eltelt évtized alatt galambok visszatelepedtek az épületek javára. A párkányokra való leszállásukat megakadályozó tüskék egy része lehullott a földre, illetve a szárnyasok hozzászoktak az elriasztásukra kirakott élethű, de műanyag baglyokhoz, s más szintén műanyag ragadozókhoz.

Ennek csöppet sem vidám következményeként a guanó helyenként vastagon terítette be a járdát, különösen a Kossuth tér 6. számnál, azaz az egyik bankfióknak is helyt adó palotánál, de az egykori Nagytakarék, valamint a nagyposta Kossuth tér felőli oldalánál is.

A tarthatatlan, gusztustalan és az egészségre veszélyes helyzetet (a galambpotyadéktól halálos papagájkórt is lehet kapni) szüntette meg tegnap a HMSZ Zrt. egyik munkatársa, aki nagynyomású fecskendővel mosta le a járdáról a mocskot a sétálóutcán és a főtér érintett járdaszakaszain. De ahol szennyezett volt, megtette ezt az épületek lábazatánál is.

De lemosta a dr. Rapcsák András utca közkedvelt padjait is, igaz ez utóbbiakat csak a portól és a ragacsos fagylalt és ételmaradványoktól kellett. Tapasztalatunk szerint ezeknél nem volt jellemző, hogy a galambok megtisztelték volna valamelyiket.

A nagynyomású vízzel való tisztításra egyébként a jövőben is szükség lesz, hiszen az épületeken napközben is láttunk galambokat, pedig azok jellemzően csak estére gyűlnek ezeken össze. Igaz, akkor százával.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!