Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ismét tüntetnek a KATA módosítása ellen – a Kossuth térről a Nyugati térre vonultak

Ez a jelenlegi helyzet. Néhány ezer ember tüntet az adónem radikális és radikálisan rövid idő alatti megváltoztatása ellen. A Kossuth térről átvonultak a Nyugati térre, majd az Oktogon felé.

A mai megmozdulás 18 órakor a Kossuth téren kezdődött, a Momentum által szervezett, „Katás vagyok, ments meg!” című demonstrációval, ahol felszólalt Tompa Andrea író, aki azt mondta, a kormánynak sikerült megint kriminalizálni egy csoportot, mint például amikor a színházaktól elvették a tao-t. Azt kívánta a kedves honatyáknak, hogy az állatorvostól a szinkronszínész hangján át a zárcserére kihívott lakatosig ne kapjanak senkitől semmit.

Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa népszerű közéleti Facebook-oldal főszerkesztője azt mondta, „újra elkúrták”, mert elköltötték a pénzt, és most újra üres a kassza. Szerinte ha a kormány szándéka valóban az lenne, hogy a kata eddigi gyakorlata miatt kieső 200-300 milliárd forintot pótolja, akkor arra elég lenne egy 50 ezres kata-emelés. Ehhez a kormány törvénymódosítása számítása szerint 3-6-szoros adóemelést jelent egyik napról a másikra.

Para-Kovács Imre újságíró szerint  „április 3-án választ kaptunk arra a kérdésre, akarjuk-e, hogy hülyének nézzenek minket”. Szerinte nincs a tüntetésekben igazi összetartás, amikor az ápolónőt b…tatják, akkor a katásokat nem érdekli, amikor a katásokat, akkor az ápolónőket, amikor meg a tudósokat, akkor az senkit nem érdekel.

Szabó-Szontágh Luca improvizációs színész és tréner a Telex beszámolója szerint arról beszélt, hogy ó „már alig várta a kormány újabb bélyegét”, de soha nem gondolta volna, hogy pont a közteherviselése miatt találják meg családi állapota vagy független színházi tevékenysége után.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt emelte ki, hogy a kormány nem csak hogy „ellop mindent, ami mozdítható”, de még „a jövőnket is el akarják lopni”. Orbán Viktor a választási kampányban azt hazudta, hogy csak ő tudja megmenteni Magyarországot a háború következményeitől, ehhez képest „szembejön velünk a valóság, és mélyen a szemünkbe néz: a kormány nem véd meg minket a válságtól”.

Az emberek a Kossuth térről a Nyugati térre, majd az Oktogon felé szeretnének, majd el is kezdtek vonulni. Többen a Fideszt és Orbán Viktort szidalmazzák, de kiemelik, a céljukat nem igazán látják fél 8 körül.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!