,,Forgalmi okok miatt”

A következő történet, csak hogy meg ne bántsuk senki érzékenységét, egy módosításra szoruló, inkább vicces hiba, mintsem rendszerprobléma a tram-trainnel, de attól létezik. Egy mindennapos helyzet, amin csak ront a kommunikáció.

Többször felfigyeltem már rá, de egyik nap több, velem szemben ülő, addig nyugodt utas teljesen megrémült, amikor azt hallották a tram-train hangszórójából:

A jármű forgalmi okok miatt állt meg!

Látszott rajtuk, hogy átfutott több gondolat a fejükben, ez vajon mi lehet? Kérdezgették is egymást, vajon baleset, elcsaptunk megint egy őzet, vagy más? Megnyugtattam őket, hogy csak bevárja a szemközt érkező vonatot vagy tram-traint.

Ez az esemény, mármint hogy szemből meg kell várni a vonatot egyébként mindennapos, sőt, minden járatos, tehát semmi baj nincs vele, hiszen a most már akár 100 km/h-val is repesztő jármű így is tudja tartani azt az időt, amit még amikor csak 80-al mehetett, tartott, csak sokkal megbízhatóbban teszi ezt. De ahogy ez a példa is mutatja, éppen a hangosbemondó által elmondottakkal okoznak némiképp indokoltalan riadalmat. Olyat, amelynek magam is tanúja voltam. Az egyik hölgy el is mondta, hogy egyrészt siet a szegedi vasútállomásra, mert el akarja érni a Nyugatiba induló vonatot, és most nagyon megijedt, másrészt gyerekkorától szorong, ha forgalmi akadályokba ütközik, akár csak utasként is.

Lehet, hogy egy ilyen ,,természetes fennakadást” nem is kellene bemondani. Pláne, hogy akkor egy, máskor esetleg 2-3 percen belül jön is a szemből a vonat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!