Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ittasan betondarabokat hordott az útra

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron két megyebeli kistelepülés közötti közúton emelt betonakadállyal veszélyeztette a közlekedők biztonságát – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Azt írják, a vádirat szerint a vádlott 2021. június 11-én, a délutáni órákban, ittas állapotban három betondarabot hordott az úttestre, melyeket az út mentén, a fák tövében talált. A kisteherautóval és ahhoz csatolt pótkocsival ezután ott haladó sértett nem tudta kikerülni a sávjában elhelyezett akadályokat, és a furgonja bal első kerekével áthajtott azokon, ami miatt a jármű gumiabroncsa és acélfelnije is megrongálódott.

A férfi az úttestre tett akadályokkal veszélyeztette az ott közlekedők, valamint a sértett életét, testi épségét. Az eset következtében a járműben 55.000 Ft-os kár keletkezett.

A vádlottat a járási ügyészség különös visszaesőként elkövetett közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint rongálás vétsége elkövetésével vádolja.

Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a terhelt az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!