Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Független Benzinkutasok szerint ebben a hónapban kiderül, fenntartható-e a hatósági ár

Ha a százhalombattai Mol finomítónál beüt a krach, akkor előkerülhet a bicikli, szamár, ló – mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke.

Egri Gábor szerint nem csak Magyarország, egész Európa üzemanyaghiánnyal küzd, a jelenlegi helyzet azonban az orosz-ukrán háború nélkül is kialakult volna. Sőt, még rosszabbul állnánk, ha a háború miatt nem esett volna vissza a legtöbb országban a fogyasztás.

A hazai helyzetet azonban az is súlyosbítja, hogy a hatósági áras benzint egyedül a Mol százhalombattai finomítója termeli ki. Ez jelenleg végsebességén működik, és egy váratlan technikai probléma esetén nincs más alternatíva a hatósági áras üzemanyag kitermelésére. „Ha ott beüt a krach, akkor vége. Van egy 90 napos üzemanyagkészlete az országnak és utána kész, annyi. Bicikli, szamár, ló, ez kerülhet elő” – mondta a szakértő.

Egri Gábor szerint előreláthatóan október 1-ig marad az a helyzet, hogy naponta egyre több bezárt benzinkúttal találkoznak az autósok. Ahogy fogalmazott: amíg a hatósági ár lesz, ez fenn fog állni.A július szerinte sorsdöntő lesz, mert ebben a hónapban a legnagyobb benzinfogyasztás a turizmus, a nyári mezőgazdasági munkák, illetve a Balkán felé hazautazó vendégmunkások miatt. Ekkor Egri Gábor szerint ki fog derülni, hogy fenntartható-e az üzemanyagok hatósági ára.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!