Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ifjú kosarasoknak tartottak felmérést Hódmezővásárhelyen

Összesen 48 szerb és magyar fiatalnak tartottak sport fizikai és egészségügyi állapotfelmérést július 1-én pénteken Hódmezővásárhelyen. Az eseményt a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektben rendezték meg a Hódtói Sportcsarnokban.

A rendezvényen a projektben kedvezményezett két sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub fiatal kosarasai vettek részt. A Szegedi Tudományegyetem sport és élettudományi szakemberei, valamint orvosok mérték fel a fiatalok egészségügyi állapotát és fizikai felkészültségét. A felmérőn vérnyomásmérés, testösszetétel vizsgálat, csontsűrűség mérés, valamint marokerő mérés, funkcionális mozgásminta szűrés és alsó végtag reaktív erőindex mérése valósul majd meg. Az eredmények alapján ajánlás is készül a fejlesztési lehetőségek legmagasabb szintű kiaknázásának érdekében.

A felmérésről Martonosi János a projektben fő kedvezményezett Kosársuli alelnöke elmondta: a hamarosan záruló együttműködésben ismét olyan rendezvénnyel várták a gyerekeket, amellyel az egyesület pluszt tudott adni a két klub fiataljainak. Ráadásul mindez a jövőbeli eredményes sportkarrierjüket is segítheti. A projektnek köszönhetően egyébként három alkalommal szerveztek streetball-t, emellett edzőtábort, közös nyaralást, esélyegyenlőségi napot, sőt edzőtovábbképzőt is rendeztek. A vásárhelyi fiataloknak arra is lehetősége nyílt, hogy a partnerségben megvalósult programokon megismerjék Szabadkát és környékét, valamint a térség kultúráját is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!