A Makó Híradó hírei a Promenád24-re költöznek

A jövőben nem önálló hírportálként üzemel a Makó Híradó, írják honlapjukon. Ezután cikkeik a Promenád24 oldalán jelennek meg.

Költözik a Makó Híradó, virtuálisan egészen biztosan. Ugyanis a Csanád Média Kft. 2022. június 30-án befejezi önálló hírportálként történő üzemeltetésüket. A portál cikkei ezek után a Promenád24-en jelennek meg. Ez a fenntartó közelebbről meg nem nevezett képviselőjével készített interjúból derült ki, amelyet a Makó Híradó adott közre.

Az interjú nyitása hasonló, mint amit a Promenád24-ből történő elbocsátások alkalmával írtak szerkesztőségünk részére, tudniillik, hogy jelen esetben a Makó Híradó nem önkormányzati fenntartású sajtóorgánum, működésüket a médiapartneri együttműködéseikből, hirdetői tevékenységükből teremtik meg.

Azt is elmondták, hogy a Promenád24-en a régi cikkek is hamarosan láthatóak lesznek.

Azt nem tudjuk, hogy a költözés milyen személyi változásokkal jár, történt-e esetleg elbocsátás. A Makó Híradót, a Promenád24-hez hasonlóan a Csanád Média Kft. üzemelteti. Korábban megírtuk, hogy a Csanád Média Kft. nyilvános beszámolója szerint 2021-ben átlagosan 12, idén áprilisban a legutóbbi publikus céginformációk alapján 15 főt foglalkoztatott. Az elmúlt esztendőben 80 százalékkal, 103-ról 182 millió forintra növelte árbevételét, adózás utáni eredménye pedig 10 millió forint volt.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!