Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A belügy reagált a tanügy bérkövetelésére

10-10 százalék, jövőre és azután, ennél több, csak ha minden jobb lesz.

Levélben közölte álláspontját a Belügyminisztérium a pedagógus szakszervezetek sztrájkköveteléseivel kapcsolatban. A szakszervezetek által a Telexhez eljuttatott dokumentumban a Pedagógusok szakszervezete (PSZ), valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) tavaly októberben alakított közös sztrájkbizottságának a sztrájktárgyalások 2022. júniusi újranyitása során továbbra is fenntartott sztrájkköveteléseivel kapcsolatban fejtette ki a Belügyminisztérium, melyik pontról mit gondol.

Az érdekvédők egyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy a pedagógusok illetménye 2022. január 1-től a kormány által bejelentett 10%-on kívül további 45%-kal emelkedjen.

Erre azt a választ kapták – olvasható a Telexen -, hogy a kormány elkötelezettségét bizonyítja, hogy 2020. júliusban és 2022. januárban is átlagosan 10-10 százalékkal emelkedtek a bérek a koronavírus-járvány miatti gazdasági kihívások ellenére is. A garantált bérminimum jelentős mértékű emelése miatt a pályakezdők bére mintegy 30 százalékkal növekedett.

A következő két évben is további legalább 10-10 százalékos béremelésre kerülhet sor, így összességében legalább 30%-kal emelkednének átlagban a pedagógusbérek. Ennél nagyobb mértékű emelés is lehetséges, amennyiben a gazdaság jól teljesít.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!