Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyöngyösi Ferenc lett a város negyedik alpolgármestere – marad 2 főállású alpolgármestere a városnak

8 igen 0 nem, 2 érvénytelen szavazat ellenében a mai közgyűlés Gyöngyösi Ferencet alpolgármesterré választotta. Nem vették azonban korábban napirendre Dr. Kis Andrea alpolgármesteri megbízásának megszüntetését. Úgy módosították az SZMSZ-t, hogy 4 alpolgármestere lehessen Hódmezővásárhelynek. Márki-Zay Péter hangsúlyozta, közülük 2 főállású van: a most megválasztott Gyöngyösi Ferenc, illetve Szabó János.

Délelőtt nem vették napirendre Dr. Kis Andrea mint alpolgármester megbízásának megszüntetését. A délelőtt későbbi részében azonban előbb módosították az SZMSZ-t, amely értelmében 4 alpolgármestere lehet a városnak, majd titkos szavazással, 8 igen szavazattal, 2 érvénytelen szavazat ellenében megválasztották Gyöngyösi Ferencet negyedik alpolgármesternek.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, 2 főállású alpolgármestere van Hódmezővásárhelynek. Azt is elmondta, ha a kormánypárti képviselők megjelentek volna a szavazáson, akkor el 3 alpolgármestere is lehetne most a városnak, így véleménye szerint rajtuk is múlott, hogy ez nem sikerült. A Fidesz-KDNP képviselői ezzel kapcsolatban korábban közleményben jelezték egyet nem értésüket és távolmaradásukat.

Dr. Kis Andrea is gratulált utódjának, bár elmondta, most már főleg három férfi áll helyt alpolgármesterként. Gyöngyösi Ferenc illetménye a a polgármesteri illetmény 80%-a lett. Éppen Kis Andrea javasolta ennek mértékét 90%-ra emelni, de erről Gyöngyösi lemondott, nem kérte. Mint mondta, ez számára nem financiális kérdés.

Ezzel párhuzamosan Gyöngyösi Ferenc lemondott Szikáncs településrész képviselő-testületi tagságáról, a helyére Otlokán Mihályt választották.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!