Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Dr. Miklós Péter lett a Tornyai új főigazgatója

A mai közgyűlés Miklós Pétert választotta a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ Főigazgatójának. Jelentkezésüket ketten adták be, és mindkét pályázat érvényes és eredményes volt. A közgyűlés 8 igen szavazattal támogatta Dr. Miklós Péter megválasztását. A szavazáson a Fidesz-KDNP képviselői nem vettek részt.

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy ketten pályáztak a megadott határidőig a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ, július 1-jétől megüresedett főigazgatói posztjára.

Két érvényes pályázat érkezett. Egyrészt Miklós Péter, aki korábban nyolc éven keresztül vezette az intézményt, ám egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania korábban, ám ez a jogkövetkezménye megszűnt. Miklós Péter egyébként tanácsadóként ezelőtt is az intézmény munkatársa volt. A másik jelentkező Gál Boglárka volt, aki szintén rendelkezik közösségszervezői tapasztalattal.

A meghallgatáson Gál Boglárka azt mondta, hogy mindig szeretett jó ügyek mellé állni, hogy olyan dolgot tegyen, ami a társadalom számára hasznos és pozitív. Eddigi munkái, civil tevékenysége, a szakmája iránti elkötelezettsége, valamint lokálpatriotizmusa is meglátása szerint alkalmassá tenné őt, hogy az összevont intézmény főigazgatója legyen.

A közgyűlés előtt Miklós Péter elmondta, 8 éve dolgozik Hódmezővásárhely közintézményi, közművelődési, közgyűjteményi, kulturális életében, ismeri az intézményeket. Kiemelte, hogy szeretné helyreállítani az intézményi kohéziót.

Dr. Miklós Péter kinevezését a közgyűlés 8 tagja szavazta meg. Bérezése, kérésének megfelelően, bruttó 650 ezer forint lesz.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!