Mai árakon több mint egymilliárd forintba kerülne a vásárhelyi belterületi úthálózat hosszútávú fejlesztése

A városban összesen 200 kilométer hosszú a belterületi úthálózat. A képviselő-testület elé beterjesztett hosszú távú útfelújítási program alapján a legtöbbet a tarjáni utcákra fordítaná az önkormányzat.

Egymilliárd 54 millió forint – költségkalkulációk alapján mai árakon ennyibe kerülne annak a hosszútávú útfelújítási programnak a megvalósítása, ami 45 utcát érint Hódmezővásárhelyen. A javaslatról keddi ülésén határoz az önkormányzat közgyűlése.

  • Susánból a Ferenc köz, a Rók, a Püspök és Fény utca, a Nyúl, a Kistópart, a Nyár és Levél, a Tölgyfa, a Vidám és a Hold, a Révész és a Bezerédi utca egy-egy szakasza került be a tervezetbe, összesen 247 milliós költséggel számolva.
  • Újvárosban a Bánát, az Erdély, a Kiserdő és a Vörösmarty utca egyes részen javítanák az útfelületet 146 milliós ráfordítással.
  • Tarjánban az Álmos, a Halász, a Pacsirta, a Száraz, a Kard, a Könyök, az Egressy, a Kökény, a Meggyesi, a László, a Kazinczy, a Korona, a Veres, a Török Bálint, a Sarkantyú és a Török utca, valamint az Árvíz köz és a Szellő sor bizonyos szakaszai kapnának új aszfaltburkolatot mindösszesen 346 millió forint értékben.
  • A Béke telepen a Búza és az Arany utca,
  • a Belvárosban a Hódtó, a Tóalj és a Németh László utca,
  • a Kertvárosban a Futó Mihály, a Nap, a Munkácsy és a Koszta utca egy-egy részét újítanák föl együttesen 314 millió költségvonzattal.

Amennyiben nem indítja el ütemezetten ezeket a korszerűsítéseket a város, olyan károsodás érheti az útszerkezeteket, hogy teljes újraépítés lesz szükség, aminek jóval nagyobb lesz a költségvonzata évek múltán.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!