Légből kapott ötletnek tűnt, most módszeresen osztja a pofonokat a mártélyi Cseh Kata

Egy nyári estén döntötte el, hogy elkezdi az ökölvívást, szimplán azért, hogy különbözzön a többi lánytól. Az önbizalma az elmúlt két év alatt folyamatosan nőtt, a bokszban pedig elkezdte gyűjteni a sikereket. Bemutatkozik a Hódmezővásárhelyi Box Klub versenyzője: Cseh Kata.

Senki nem ajánlotta neki a bokszolást, magától érzett rá arra, hogy ez lesz a neki megfelelő út, ami egyrészt kikapcsolja, fejleszti, másrészt pedig egy második családot és rengeteg barátot is adott már neki:

Sokat bántottak korábban a kortársaim, és úgy éreztem tennem kell valamit. Ezért elkezdtem kutakodni a vásárhelyi sport klubok között, és rátaláltam a Szalkai Edina által vezetett egyesületre, azonnal tudtam, hogy jó helyen vagyok

-mesélte Cseh Kata, a fiatal mártélyi ökölvívó.

Az első hely megszerzése

Katát már először bedobták a mély vízbe. Benevezték az Országos Bajnokságra, ám akkor még nem akadt ellenfele +80 kg-ban. Ezek után Kiskunhalason lépett a ringbe, majd Budapest következett. A legutóbbi Egerben rendezett torna igazán emlékezetes marad a számára, mert az első menetben kiütéssel legyőzte ellenfelét, így bajnok lett a súlycsoportjában.

A nyár is izgalmasan fog telni a sportoló háza táján, hamarosan egy nyári táborra készülnek, szeptemberben pedig a Magyar Bajnokságon fog a szorítóba lépni, addig pedig folytatódik a felkészülése.

A legnagyobb álmom az, hogy eljussak egy Európa Bajnokságra, de addig még rengeteget kell tanulnom, de tudom, hogy az edzőm mindent meg fog tenni ezért, Edina a második anyám

-teszi hozzá Kata.

A csapat egy része

A fizikai állapota mellett, lelkileg is jól érzi magát a vásárhelyi csapatban, és minden fiatalnak azt ajánlja, hogy mozogjanak, és tartozzanak valahová.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!