Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rendhagyó közönségtalálkozók Stahl Judittal a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Új formában tartja meg szokásos közönségtalálkozóit a Szegedi Szabadtéri Játékok. A négy Dóm téri produkció alkotóival, szereplőivel Stahl Judit beszélget majd, az érdeklődők pedig online követhetik a találkozókat a Fesztivál hivatalos Facebook-oldalán.

Évek óta hagyomány, hogy a Szabadtéri Játékokra látogató neves előadások első szegedi estéjét és az itt színre vitt önálló produkciók bemutatóit közönségtalálkozó előzi meg. Az elmúlt években számos rendező, alkotó, és persze az előadások sztárjai vettek részt ezeken az alkalmakon, hogy kulisszatitkokat osszanak meg leendő nézőikkel és bemutassák készülő előadásaikat.

A népszerű program vadonatúj köntösben tér vissza 2022 nyarán. A színházrajongóknak ezúttal sem kell nélkülözniük a hangulatos beszélgetéseket és a Szabadtéri előadásaival kapcsolatos legújabb érdekességeket. Idén azonban még több színházbarátnak lesz lehetősége csatlakozni az eseményhez, létszámkorlát nélkül, a világ bármely pontjáról. A rendhagyó közönségtalálkozókat ugyanis élő online közvetítés formájában követhetik végig az érdeklődők a Szabadtéri Játékok Facebook-oldalán.

A Reök-palota elegáns helyszínén, Szabadtéri Szalonként visszatérő sorozat keretében idén is minden, Dóm téri nagyprodukcióra sor kerül. A meghitt hangulatú beszélgetések során a Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz, a Mamma mia!, a La Traviata és a Chicago vezető művészei is beszámolnak  a grandiózus előadások előkészületeiről, a neves alkotókkal pedig hasonlóképpen neves beszélgetőtárs, Stahl Judit készíti a Szalon kötetlen interjúit.
A televíziós sikereiről is ismert, népszerű műsorvezető, üzletasszony, aki az 50 legbefolyásosabb magyar nő egyike a FORBES listáján, nemcsak a televíziózás és a gasztronómia világában mozog otthonosan, a színház is ismerős terep számára; már a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakának elvégzése során szoros kapcsolatot alakított ki a színpadi műfajjal és annak képviselőivel.
„Több közös óránk is volt a színművész szakosokkal, és a másodévet követően már dolgozhattunk is velük együtt. Természetesen, ahogy ők eljöttek megnézni a mi vizsgafilmjeinket, mi is mindig elmentünk megnézni az ő vizsgadarabjaikat. A Szegedi Szabadtéri Játékok pedig nagy hagyományú és méltán híres eseménysorozat, és őszintén megtiszteltetésnek érzem, hogy bármilyen formában ebben részt vehetek.” – nyilatkozta Stahl Judit.

A műsorvezető közkedvelt stílusával és egyéni látásmódjával a szabadtéris beszélgetés-sorozatban elsőként június 28-án kedden, 17.00 órakor találkozhatnak az érdeklődők. Stahl Judit ekkor a Szabadtéri Játékok Dóm téri nyitóprodukciójának a Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz című tánc-szín-játéknak alkotóival foglal helyet a Szabadtéri Szalonban. Zsuráfszky Zoltán rendező- koreográfus és Zs. Vincze Zsuzsa társrendező-koreográfus mesél majd arról, hogyan készülnek a nagyszabású előadásra, amelyben nemcsak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara, de még a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Néptáncegyesület gyermekszereplői is részt vesznek.

Az előadás ősbemutatóját július 1-jén tekintheti meg a közönség a Dóm téren, előtte három nappal pedig az online térben ismerkedhetnek meg közelebbről az alkotókkal az újszerű beszélgetés-sorozat első alkalmának köszönhetően.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!