Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Öt helyszínen lesz program a Múzeumok Éjszakáján

Elsősorban a játékos kedvükre lesz szükségük a látogatóknak szombaton este, akik részt vesznek a kulturális intézmények legnagyobb ünnepén, a Múzeumok Éjszakáján. Hódmezővásárhelyen öt helyszínen várják az érdeklődőket: a Tornyaiban, az Alföldi Galériában, az Emlékpontban, a szerb ortodox templomban és idén újdonságként a könyvtárban is, ahol különleges tárlatvezetések és zenei csemegék gondoskodnak az önfeledt szórakozásról.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei Múzeumok Éjszakáján is régésznek állhatnak a gyerekek a Tornyai udvarán. A játékosságra, a kincskeresésre épül a szombati programok nagy része, ezért a szervezők elsősorban a családokra számítanak, akik 17 órától egészen 23 óráig járhatják be a helyi kulturális intézményeket.

Folyosó futam a legkisebbeknek. Erről többet nem szeretnék elárulni, hogy érdemes legyen eljönni és kipróbálni, de annyit elmondhatok, hogy unikornisok is lesznek. Érdemes játékosságra készülni, de akik a komolyságra vágynak, az ő számukra is tartogatunk sokféle érdekességet, előadásokat, tudományos ismeretterjesztést, illetve a komolyzenei koncertek is az elmélyült odafigyelést teszik lehetővé.

-mondta el Terendi Viktória néprajzkutató.

Megelevenednek a Tornyai János Múzeum időszaki kiállításai, látogatható lesz a szerb ortodox templom, a könyvtárban Zoltai Attila és Boldiszár Gábor alkotói világában lehet elmerülni, míg az Alföldi Galériában a képzőművészet a zenével ötvöződik Borsos Annamária és Zoltán Péter jóvoltából.

Az Emlékpontbab a Retró kiállítás kerül középpontba, ahol Vincze Gábor tart Sláger töri címmel tárlatvezetést és itt is lesz zene bőven. Nem véletlenül kerül az idei programsorozatba sok-sok zene, mert ezen a héten van a zene világnapja és erre is igyekeztünk felfűzni a programokat.

-tette hozzá.

A Múzeumok Éjszakájának öt helyszínét egyetlen, 800 forintos sétálójeggyel lehet felkeresni, 18 év alattiaknak és a nyugdíjasoknak azonban nem kell belépőt vásárolniuk. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a játékra 21 óráig lehet nevezni.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!