Mészáros Lőrinc üzlettársa tisztítja meg a holtágat Szegednél

Már aláírták a szerződést, Mészáros Lőrinc üzlettársa fogja megtisztítani a holtági kanyarulatot Szegednél. Mint a hvg.hu írta, június 30-ig viszont még tovább szennyeződhet a holtág, bár a vizet korábban már leengedték belőle.

A területet egy hónapja adták át a kármentesítést végző cégnek, de erről semmilyen figyelmeztetést nem találtak a környékre érkezők, így tíz napja el is süllyedt három ló és lovas az iszapos részen.

A közelben élők évek óta próbálták elérni, hogy hozzák helyre a több kilométeres holtági kanyarulatot, főleg, hogy annak egyik szakasza különösen szennyezetté vált. Egy mezőgazdasági üzem termálvízcsurgaléka is odafolyt ugyanis, az pedig rózsaszínűre festette a vizet. A gyálai holtágra egyszerre folyt ipari üzemek, élelmiszerfeldolgozó, galvánüzem, sőt, a MÁV szennye is.

A kármentesítési program 4,5 milliárd forintba fog kerülni, az első fázist pedig Mészáros testvérének cége, míg a hárommilliárdos másodikat az üzlettársának cége, a Békés Drén Kft. végzi majd. Utóbbi évtizedek óta dolgozik együtt Mészáros cégeivel, korábban pedig együtt kapták meg a békési szennyvízberuházásokat, illetve az ivóvízminőség-javító programot is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!