Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Beiratkoztak a vásárhelyi kiskatonák

Ma 8-14 óra között a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola Árpád utcai épületében zajlott a beiratkozás a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégiumba.

A katonai iskolába 40 főt vesznek fel, motivációs beszélgetés, felvételi és fizikai erőnléti felmérést követően.

Hogy mire számíthatnak a hódmezővásárhelyi diákok, arra a debreceni intézmény működéséből következtethetünk. Ott a tanulók a tanórákon és a gyakorlati foglalkozásokon ismereteket szerezhetnek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. Emellett az iskolai, valamint a kollégiumi elfoglaltságokat szakkörök és különböző szabadidős programok egészítik ki. A diákok emelt szintű honvédelmi nevelése, oktatása egyedi program szerint folyik. Nem kapnak katonai kiképzést, nincs katonai jogállásuk és nem kötelező számukra a katonai pályaválasztás sem.

A honvédelmi miniszter múlt héten Debrecenben tartott évzárón elmondta, a debreceni oktatási intézményhez tavaly szeptembertől tagintézményként csatlakozott a nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium. Szeptembertől újabb két tagintézménnyel bővül: a hódmezővásárhelyi honvéd középiskola és kollégiummal, valamint a szolnoki honvéd kollégiummal.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!