Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Kosársuli elnöke szerint jó szezont zárt a csapat

A múlt hétvégén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Gepárdok U12-es csapatának játékosai Sopronban, az U12-es Országos Kosárlabda Jamboree-n szerepeltek. Ez volt egyben az utolsó hivatalos fellépése is a Vásárhelyi Kosársulinak a 2021-22-es idényben, amit Szabó Attila, az egyesület elnöke értékelt.

Dr. Elek András halálát követően egy ütőképes stábot kellett felállítaniuk. Öten vágtak bele igazi csapatként a munkába, amely sok kihívást hozott, főleg az adminisztratív feladatok átvétele, megismerése miatt.

,,Nehezen indult be az évad, rengeteg fontos dolgunk volt a keret felállítása és megtartása mellett a nyári időszakban. Mindezt az előbb említett feladatokkal párhuzamosan kellett megtennünk, ráadásul sokáig azt sem tudtuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk. Abban azonban az elnökség mind az öt tagja egyetértett, hogy csak olyan ígéreteket teszünk, amelyekre van anyagi fedezetünk. Szerencsére utóbbiban nagyon jó partnerek segítettek bennünket: névadószponzorunk lett a Bodrogi Bau Kft., később pedig a Rádió 7 is mellénk állt. Nagyon hálásak vagyunk, hogy bizalmat szavaztak nekünk, amit végig igyekeztünk meghálálni, nagy stabilitást jelentett a támogatásuk” – fogalmazott a csapat elnöke.

Szabó úgy értékelt, a felnőttek számára nem indult könnyen a szezon, féltávnál hullámvölgybe keveredtek, ahonnan csodálatos hajrával sikerül kikecmeregniük. Hat fordulóval az alapszakasz vége előtt 11. helyen álltak. Ezután összeállt a csapat, és az utolsó kör után már az 5. helyen zártak. Az 5. helyért pedig az alapszakasz második Miskolc ellen vívták meg, nem sokon múlt ott sem a bravúr. A Kosársuli vezetésének fontos, hogy nagy lépést tettek az ígéretük megtartása felé, miszerint minél több saját nevelésű játékosnak biztosítsanak lehetőséget a felnőttek között.

Szabó Attila elárulta, jelenleg a jövő évi munka szakmai megalapozása zajlik. Tárgyalnak a játékosokkal, és természetesena támogatóikkal is, akik mellé új szponzorokat is keresnek. Megállapodtak az új vezetőedzjükkel, az ő személyét azonban majd később jelentik be.

Nagyon büszkék arra, amit idén elértek fiataljaik a bajnokságokban. Az U20-as csapatuk épphogy lemaradt a dobogóról, az U18-as és U16-os együtteseik régiós bajnokként szerepeltek a regionális bajnokok tornáján, ahol mindkét csapat hajszál híján maradt le az első helyről. Az U14-es korosztályban egy lány és két fiú csapattal indultak. Míg egy másik, az U14-es korosztályban szereplő, de javarészt fiatalabb játékosokkal felálló csapat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban volt érdekelt, ahol ezüstérmesek lettek. Három U10-es, három U11-es és három U12-es csapatuk van. Az U10-esek megnyerték a megyebajnokságot.

,,Büszkeséget érzek, amikor a legelszántabbakra gondolok a legfiatalabb játékosaink közül: az U11-es Vásárhelyi Vikingek és az U12-es Vásárhelyi Gepárdok csapata ugyanis bizonyította, hogy felveszi a harcot a nagyobb egyesületekkel is. Az előző szezon egyik legfontosabb eredménye, hogy ezt a szintet tudtuk teljesíteni, amiért külön köszönet jár a szülőknek, akik mindent megtesznek a játékosok sikeres szerepléséért, és maximálisan partnerek a nálunk folyó munkában” – fogalmazott a Kosársuli elnöke.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!