Lázár János Makón: el kell halasztani a fejlesztéseket

Aggasztó kilátásokról beszélt az építési és beruházási miniszter, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője tegnap a makói városházán.

“Nem tudom azzal biztatni a makói képviselő-testületet, hogy a következő időszakban felfelé ívelő gazdasági helyzet következik. A gazdasági kilátások érdemben befolyásolják a makói 5 legnagyobb adófizető cég gazdasági kilátásait is. Az energiaárak elszabadulása a makói önkormányzatnak is sok pénzébe fog kerülni” – számolt be Lázár János beszédéről a Délmagyarország.

A tudósítás szerint az önkormányzati döntéshozók előtt és a közösségi oldalán is kihangsúlyozta a kormánypárti politikus, hogy “nehéz évek előtt állunk. A pandémia és a szomszédunkban zajló háború okozta gazdasági folyamatok nem kerülik el az önkormányzatokat sem. A növekvő energiaárak, a beruházások drágulása és a fenntartási költségek emelkedése miatt újra kell gondolni a települések költségvetését, át kell értékelni a fejlesztési terveket és racionalizálni kell a működés költségeit.”

“Arra kell felkészülni, hogy a helyi adóbevételeket ilyen típusú működési költségekre kell fordítani, a fejlesztéseket pedig valószínűleg el kell halasztani, át kell ütemezni” – idézte Lázárt a Promenad24-gyel egy kiadóhoz tartozó Makó Híradó.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!