HVSC mestere: korrekt eredmény született

Tizedikként végzett az OB I/B-s férfi vízilabda bajnokságban a HVSC felnőtt csapata. Az együttes mesterét, arra kértük, értékelje az idényt annak tükrében, hogy miként változott a 14 csapatos, másodosztályú pontvadászat színvonala, illetve, hogy maradt-e benne hiányérzet a hosszú és fáradtságos meneteléssel kapcsolatban.

“Két rutinosnak nevezhető meghatározó játékos távozott tőlünk a nyáron, helyükre fiatal tehetséges játékosok érkeztek. Talán ennek is tudható be, hogy nagyon nehezen indult a 2021-22-es bajnokság számunkra, két mérkőzést is elsősorban rutintalanságunknak köszönhetően veszítettünk el. Hozzáteszem, mint minden évben, idén is erősödött a bajnokság; elsősorban azért, mert csökkentették az élvonal létszámát, így onnan rögtön a nyakunkba kaptunk még két csapatot, valamint egyre több edzett fiatal játékos kap szerepet az OB I/B-ben, emellett több csapat is képes játékosoknak bért adni, ami korábban nem, vagy csak csekély esetben volt jellemző” – mondta Szabó Tamás.

“Szükségünk volt egy kis időre, míg összeállt a csapat, első pontunkat a 6., az első győzelmünket a 8. fordulóban szereztük, a hetedik kör végén az utolsó helyen tanyáztunk, ami nagyon ijesztő volt. Szép lassan azért megérkeztek a pontok is, az őszi szezon végén 10 ponttal a 11. helyen tanyáztunk, ami a kiesés szempontjából már megnyugtatóbb volt, de éreztük, hogy azért még ennél talán lehet fentebb menni a tabellán, bár hozzáteszem, nem tűnt egyszerűnek, hiszen az 5-10. helyezett csapatok körbeverték egymást és kezdtek ellépni tőlünk” – tette hozzá a tréner.

“A tavaszi szezon aztán mind játékban, mind teljesítményben is sokkal jobban sikerült. Ebben az etapban további 17 pontot tettünk a zsákba az ősszel megszerzett 10 mellé, és további egy helyet előre lépve a 10. helyen végeztünk, ami – azt gondolom – mindent figyelembe véve korrekt eredmény” – hangsúlyozta a vezetőedző, majd kiemelte: “büszke vagyok arra, hogy talán egy mérkőzéstől eltekintve végig egy harcos, a végletekig küzdő csapat edzője lehettem, ennek valamint az általam mindig prioritást élvező stabil védekezésünknek köszönhetően, meg tudtuk több alkalommal szorongatni a dobogós helyekért küzdő élmezőny csapatait is, valamint az ötödik, hatodik, hetedik helyezettet egyszer le is tudtuk győzni, a nyolcadikkal pedig -3 gólról felállva döntetlent tudtunk elérni.”

“Ezúton is szeretném megköszönni a csapat egész éves munkáját, és a vezetőség támogatását! Bízom benne, hogy a csapat magja egyben marad, esetleg néhány poszton tudunk erősíteni, valamint, hogy az idei évhez hasonlóan sikerül újabb fiatal tehetségeket beépíteni a csapatba” – mondta végül Szabó Tamás.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!