Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egyszerre lehet 2024-ben az Európai Parlamenti és az önkormányzati választás Magyarországon – egy, még bizonytalan forrásból növelnének béreket

Erről ma délelőtt beszélt Kormányinfón Gulyás Gergely. emellett arról is szólt, hogy január 1-től megváltozik a kata. Gulyás azt is elmondta, az Unió helyreállítási forrásból lenne arra pénz, hogy az egészégügyi dolgozók és a pedagógusok bérét megemeljék. Erről tárgyalnak most egyébként Brüsszelben, Navracsics Tibor vezetésével. Arról is döntés születik ma, melyek azok a kisvállalkozások, akik bent maradnak a rezsicsökkentett körben.

A mai uniós csúcson a kormány Magyarország nevében csak olyan szankciókat támogat, amelyek nem fájnak jobban Magyarországnak és az Uniónak, mint Oroszországnak. Az energetikát nem érinthetik ezek a szankciók, a gáz esetében ragaszkodni fognak ehhez, mondta a ma délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely.

Azt is elmondta, hogy meglátásuk szerint hat százalékkal alacsonyabb az infláció annál, mintha nem lennének árstopok, ezért is döntöttek a meghosszabbításuk mellett.

Arról is beszélt, amiről ma már egyébként Navracsics Tibor is, hogy a kormány kompromisszumokat ajánlott azért, hogy az Európai Bizottság elfogadja a magyar helyreállítási tervet. Ilyen például az, hogy az egyszereplős közbeszerzéseket 15 százalék alá viszik, de más korrekciókra is hajlandóak. Remélik, hogy az év végéig megérkezik az Unió helyreállítási forrása Magyarországra, már csak azért is, mert ebből a forrásból lenne arra pénz, hogy a humán szféra, így az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérét megemeljék.

Álhírnek nevezte ugyanakkor, hogy a kormányhivatalokban leépítések jönnének. Azt elismerte, hogy az állami cégeket „áramvonalasítják”, a minisztériumoknál, kormányhivataloknál maximum három százalékkal dolgoznak többen, mint ami optimális.

A kormány támogatja, hogy egy napon legyen az Európai Parlamenti és az önkormányzati választás, mert ezzel jelentős pénzt lehetne spórolni a kormánypárt álláspontja szerint.

A kormány tárgyalni fog az önkormányzatokkal a rezsicsökkentésről, és az ehhez kapcsolódó kompenzációról, de annyit mondott Gulyás, hogy egy kisebb önkormányzatnak nagyobb esélye lehet, mint egy nagy adóerejűnek. Még ma megszületik a kormányrendelet arról, melyek azok a legkisebb vállalkozások, amelyek bentmaradnak a rezsicsökkentésben. Ezt évi 4606 KW-ban, valamint 1498 köbméter gázban jelölte meg.

Január 1-től megújul a kata szabályozása, mondta, de hozzátette, egyelőre még nincsenek konkrétumok. A kormány célja továbbra is az, hogy a nagy cégek ne katázhassanak a magas fizetésükkel, a kis cégeknek, kisvállalkozóknak továbbra is legyen erre lehetőségük. annyi bizonyos tehát, hogy a kata megmarad.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!