Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A múltunk kötelez: már tart a főpróbahét – a jövő hétre óriási programsorozattal készül a Kankalin

A múltunk kötelez címmel grandiózus programsorozattal készül a Kankalin Néptáncegyüttes fennállása 60. évfordulójára. Pontosan egy hét múlva kezdődik a három naposra tervezett megemlékezés, amely a formáció történetét bemutató kiállítással és filmvetítéssel kezdődik, nagyszabású gálaműsorral folytatódik, majd viseletes bállal zárul. A Vásárhelyi TV stábja az Emberöltő című est főpróbáján járt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, ahol bepillantást nyerhettek a kulisszák mögé.

A hónapokkal ezelőtt elkezdődött próbafolyamat az elmúlt napokban jutott el odáig, hogy a Kankalin Néptáncegyüttes tagjai már népviseletben próbáltak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. Kis-Jakab Péter, az együttes vezetője a Vásárhelyi TV-nek elárulta, hogy már hajrájában vannak az előkészületeknek, a rendezői próbát csinálják, de nevezhető ez főpróbának is. Minden egyes jelenetet, térformát beállítanak, újra és újra eltáncolják, zenekari kísérettel is. Azért van erre szükség, mert mindenkinek tudnia kell, hol tart a műsor. Az is megvan koreografálva, hogy mi zajlik a színfalak mögött, árulta el Kis-Jakab Péter.

A nagy vállalás apropója, hogy a Kankalin Néptáncegyüttes idén ünnepli fennállása 60. évfordulóját, amelyre a régi táncosokat is sikerült visszacsábítani. Így ők és a jelenlegi tagok együtt tisztelegnek majd az alapító B. Szűcs Istvánné, valamint az elmúlt évtizedek előtt. Ebben a törekvésükben a Számfira rendező- házaspár segíti a gyerekeket is felvonultató csoportot.

A 60 évet próbálják összefoglalni a négy évszakkal, a színekkel, a jól hozzáválogatott versekkel, amiket majd Novák Péter narrál felvételről. Az évszakok változása jól mutatja, hogyan telik az idő, így megmutathatják az emberöltőt, ezt a szép 60 évet.

A Kankalin ünnepi programsorozata június 23-án, jövő csütörtökön a néptáncegyüttes történetét bemutató film vetítésével kezdődik a BFMK-ban, majd pénteken közel 100 táncos és zenész közreműködésével ugyanitt lesz látható grandiózus estjük, a rendezvények sora pedig szombaton viseletes bállal zárul a Fekete Sasban. A nagyszabású eseménysorozat Top-es pályázatból, Kankalin 60, A múltunk kötelez elnevezésű projekt támogatásával valósul meg.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!