Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Komoly leépítések jöhetnek a kormányhivatalokban

A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány – vette észre a Népszava a jövő évi büdzsé tervezetében. 

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke, Boros Péterné azt nyilatkozta a lapnak, egyre több jelzést kapnak arról, hogy komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban, amelyekben több mint 37 ezren dolgoznak. Információik szerint a kormányhivatalokat nem egységesen érintik majd a kirúgások, például míg tíz százalék fölötti létszámcsökkentést tervezhetnek Szabolcsban, addig a budapesti szervezetnek nem kell elbocsátásoktól tartania.

A lap szerint az ukrán határ mentén dolgozó tisztviselőket felzaklatták a nagy szabolcsi leépítésekről szóló hírek, hisz a menekültek ügyeinek intézése miatt a háború előttinél a mostani létszám mellett is sokkal több a munkájuk.

A Népszava megkeresésére a Miniszterelnökség nem cáfolt. – A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van – válaszolták. 

Az MKKSZ 618 ezer közszolgálatban dolgozót tart nyilván jelenleg, holott a 2010-es zárszámadás alapján még csak 227 ezer fő dolgozott ezen a területen. A lap szerint a dolgozók létszáma az Orbán-kormány által végrehajtott központosítások nyomán duzzadt fel.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!