Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Közétkeztetés: Hódmezővásárhelyen 2023. január 1-ig változatlanok az árak – A Prizma Food pert nyert a Pesti Srácok ellen

Tegnap mi is megírtuk, hogy már szeptembertől 30 százalékkal drágulhat a közétkeztetés, országosan, legalábbis ezt szorgalmazza a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége.

Hódmezővásárhellyel kapcsolatosan Szabó János alpolgármester azt írta, hogy Vásárhelyen csak 2023. január 1-jétől lehet szó áremelkedésről, mert ez a védettség sajnos nem tartható a végtelenségig, nyilatkozta a Vásárhelyi Médiacentrumnak Szabó János alpolgármester.

Hozzátette, itt is indexált emelésben gondolkodnak, nem korlátlanban. Az emelés mértéke az év végi tárgyalások után derül ki, de a város érdeke, és ezt képviselik a tárgyalásokon majd, hogy ennek mértéke most a lehető legkisebb legyen.

Szabó egyébként a növekvő alapanyag árak miatt is, és egyéb gazdasági indokból is jó döntésnek nevezte a közétkeztetés kiszervezését, amivel 158,5 millió forintot spórolt meg a város, mindent összetéve, és a nettó 130 milliós konyhafelújítási programot sem a városnak kell állnia, mégis meglesz.

Pert nyertek a Pesti srácok ellen

Ezzel párhuzamosan a Pesti Srácok nevű kormányközeli portálnak helyreigazítást kellett lehozni a hódmezővásárhelyi közétkeztetéssel kapcsolatban. Ebben el kellett ismerniük, hogy cikkükben valótlanul állították, hogy a hódmezővásárhelyi közétkeztetést közbeszerzésen elnyert Prizma Food, illetve a Prizma cégcsoport és a baloldal egyik kedvenc milliárdosa, Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő között kapcsolat van.

Szintén valótlanul híresztelték, hogy a hódmezővásárhelyi menza ügyében irányított volt a közbeszerzési eljárás. A valóság ezzel szemben az, hogy a közbeszerzési eljáráson 4 cég adott le érvényes pályázatot, és a Prizma Food adta a legalacsonyabb ajánlati árat, a hétéves időszakra számítottan több, mint 178 millió forinttal kedvezőbbet, mint amilyen a második legalacsonyabb ajánlat volt.

Valótlanul állították továbbá, hogy a Prizma Food „kipattintotta” a helyi Flamand Pékséget a beszállítók közül. Ezzel kapcsolatban hamis színben tüntették fel, hogy a Prizma Food helyi vállalkozásokkal „szúr ki”. A valóság ezzel szemben az, hogy a hódmezővásárhelyi közétkeztetés biztosításában a Flamand Pékségen kívül nem is volt más helyi partner, a pékárukon kívül az összes többi alapanyagot a környékről vagy távolabbi beszállítóktól szerezték be. Továbbá a Prizma Food még a közétkeztetési feladatok átvétele előtt felvette a kapcsolatot a Flamand Pékséggel, ám annak árai jelentősen magasabbak voltak más beszállítókhoz képest, ennek ellenére a Prizma Food biztosította a helyi pékséget arról, hogy amennyiben árait az utóbbiakéhoz igazítja, megmaradhat a beszállítói kapcsolat. Ezt azonban a Flamand Pékség nem tudta vállalni.

Szabó János azt is elmondta, hogy vagyoni kártérítés miatt is perel a cég.

A Prizma Food Kft. a későbbi díjszabáshoz és a peres eljárásokhoz most nem kívánt továbbiakat hozzáfűzni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!