Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Drágulhatnak a hazai strandbelépők – Vásárhelyen is tervbe vették az emelést

A Vásárhely-kártyával rendelkezőket érinti majd legkevésbé a drágulás.

Kiugróan, 20-25 százalékkal drágul a strandolás országszerte – írta az RTL. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt, most, hogy engedi a kormány, kivétel nélkül megteszik.

A Fürdőszövetség szerint nincs kivétel, ahol eddig nem emeltek, ott majd a következő néhány hétben fognak, ráadásul drasztikusabb drágulásra kell készülni. Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára azt mondta a csatornának, hogy nem 5-10, hanem 20-25 százalékos, néhány jegytípus esetében még ennél magasabb áremelésről is szó lesz.

A drágulást az energiaárak és a bérköltségek emelkedésével indokolják a strandok.

– Ellehetetlenülnénk, ha nem módosítanánk a jegyárakon, ezért mi is tervbe vettük az áremelést, jövő héten egyeztetünk róla – nyilatkozta lapunknak Katona Zsolt. A Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője hozzátette, sávos díjemelésben gondolkoznak, azaz nem minden szolgáltatást érintene azonos mértékben a drágulás, ami 10-12 százalék lehet. A Vásárhely-kártyával rendelkezőket és a sportolói bérleteseket érintené a legkevésbé az áremelés. Aláhúzta, erről ügyvezetőként egyedül is dönthetne, de természetesen a tulajdonosi taggyűlés elé kerül a kérdés. Az új jegy- és bérletárak bevezetésére hamarosan számítani lehet.

Mint arról év elején beszámoltunk, január elsejével már volt egy díjemelés a vásárhelyi strandon: akkor az infláció mértékével – nem egész 6 százalékkal – drágultak a belépők és bérletek.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!