Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vasárnaptól nem kell Covid-teszt az Egyesült Államokba utazóknak

A tudományos eredmények és adatok alapján a Biden adminisztráció úgy döntött, hogy vasárnaptól már nincs szükség a tesztelésre az Egyesült Államokba légi úton érkezőknek.

A Biden-kormányzat vasárnap megszünteti azt az előírást, hogy az Egyesült Államokba tartó légi utasok indulás előtt Covid-19 tesztnek vessék alá magukat – közölték szövetségi tisztviselők.

A nemzetközi utazásokra tavaly bevezetett követelményt azért szüntetik meg, mert az illetékes szervek úgy döntöttek, hogy a rendelkezésre álló tudományos adatok alapján erre már nincs szükség – mondta az egyik tisztviselő. Az ügynökség 90 napon belül, majd ezt követően folyamatosan megvizsgálja a döntést.

Mindazonáltal szükség esetén, például egy virulensebb Covid-19 törzs megjelenése esetén, visszaállíthatják a tesztelési kötelezettséget az USA-ba utazó nemzetközi utasok számára.

Az eddig fenntartott intézkedések a hírek szerint rosszul érintették a légitársaságokat is, akik erőteljesen lobbiztak a megszüntetés érdekében a Biden kormányzatnál a Fehér Házban. A légitársaságok példaként említették, hogy a külföldre utazók azzal szembesülhettek, hogy napokig nem tudnak eljutni, ha váratlanul pozitív lett a tesztjük, így sokaknak teljesen át kellett írni a programjukat, valamint a kiadásaikat.

Már régen itt az ideje, hogy az USA-ba érkező nemzetközi utazókkal szembeni tesztelési kötelezettséget elhagyjuk – mondta Dr. Vin Gupta, a Biden-kormányzat egészségügyi tanácsadója.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!