Megyesi Beáta: én nem adtam fegyelmit Varga Anikónak!

Ahogy arról mi is írtunk, június 20-i hatállyal felmondott Varga Anikó, a BFMK igazgatója. A június 30-ig a főigazgatói posztot ellátó Megyesi Beáta azt mondta, ő nem adott neki fegyelmit, a részéről ilyen nem is volt tervben, ám azt méltatlannak tartja, hogy azon vitázzanak, kinek milyen a végzettsége.

Amikor Varga Anikó időpontot kért tőle és irodájában beadta a felmondását, akkor Megyesi Beáta ezt -saját elmondása szerint – nem tudta mire vélni. Pláne amikor fegyelmiket vagy készülő fegyelmiket emlegetett. Megyesi semmilyen fegyelmiről nem tud, amit ezzel kapcsolatban el tudott mondani, hogy ő, mint munkáltató, nem adott fegyelmit Varga Anikónak.

A személyére és a végzettségére tett megjegyzéseket nem kívánta kommentálni. Varga Anikó jól ért a közművelődéshez, ezt nem is vitatja, de neki is van olyan végzettsége, ami feljogosítja őt egy integrált intézmény vezetésére. Ráadásul több olyan, évek óta várt fejlesztésbe, pl. elektronikus rendszerekbe, raktár bővítésbe is belekezdtek ezen rövid idő alatt, amikre évek óta vártak a Tornyaiban és a könyvtárban, mondta. Büszke arra, hogy a múzeumpedagógiai foglalkozásokra Szegedről, Algyőről is járnak át, ez jelentősen feldobta a közösségi életet.

Varga Anikót is jó közművelődési szakembernek tartja, de nem érti, hogy miért akarja őt lejáratni nagy nyilvánosság előtt, ezért méltatlannak érzi, hogy Varga Anikónak ezen kijelentéseire bármiféle reakciót tegyen.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!