Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Úszás: Kis Noel apró lépsekkel halad végső célja felé

Három aranyérmet szerezett élete első felnőtt versenyén Kis Noel, a Hód Úszó SE fiatal tehetsége Prágában, a V4 Olimpic Hopes Meet versenyen. Bravúros eredményei után beszélt iskolájának a versenyről, és hosszútávú terveiről.

Elmondta, korábban volt egy törés a sportolói pályáján és abba akarta hagyni az úszást, igazi mélypontra került. 2019-ben szerezte meg a gyermek OB érmeit, s akkorra már 9-szeres magyar bajnok volt. Tudatosult benne, hogy igenis, van keresnivalója ebben a sportágban versenyszinten is. Felállt és azóta még elszántabban küzd minden eredményért. Most is nagyon inspirálta, hogy ezen a versenyen kiemelkedő nemzetközi úszókkal mérettethette meg magát.

Az edzőváltás óta, már négy éve Sibalin Dávid foglalkozik vele. Ő érti a versenysportolók életét, hiszen korábban ő maga is úszott, hiteles sportszakember, aki mindenben nyitott a versenyzői irányában, mondta.

Edzője mellett családja biztosít számára egy olyan szeretetteljes, elkötelezett hátteret, ami alapvetően fontos abban, hogy az edzésekre és a céljaira tudjon koncentrálni. Emellett kiemelte, hogy a Hód Úszó SE és a Magyar Úszó Szövetség, valamint iskolája is mindenben támogatja.

Prágában 100 méter gyorson 0:52.23-as egyéni csúccsal nyert, valamint a 4×100-as gyors-, és vegyesváltóban segítette csapatát a győzelmekhez. Innen kell tovább építkeznie, s most láthatta, milyen is a nemzetközi mezőny. Jelenleg az országos ranglista hat számában áll vezető helyen.

A legközelebbi céljai között említette, hogy Kaposváron rendezik meg az Ifjúsági Országos Bajnokságot, ahol serdülőként ifi kategóriában fog úszni, június elején. A prágai megmérettetés valójában egy felkészülési verseny is volt számára az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF). Az EYOF a szlovákiai Besztercebányán lesz július végén, 16 kiválasztott úszó mehet a versenyre. Ezekre készülnek most Sibalin Dáviddal heti tizenegy edzésen.

Már gyermekkori vágya is az volt, mesélte, hogy Magyarország himnusza neki szóljon. Ez most először Prágában összejött, de tudja, ezek csak kis lépések a felnőtt cél felé vezető úton.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!