Több milliárdra büntették a Teniszszövetséget, mert elmaradt egy torna

A nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése értelmében 12 millió dollárt, mai árfolyamon 4,33 milliárd forintot kell fizetnie a Magyar Teniszszövetségnek (MTSZ) és a Nemzeti Sport Ügynökségnek (NSÜ) amiatt, hogy elmaradt tavaly a Billie Jean King Kupa budapesti döntője. A Lázár János vezette szövetség ezt sikerként értékeli, mert a megrendezés a büntetésnél többe került volna.

,,Az MTSZ egyértelmű sikerként értékeli a döntést, mert a magyar fél számításai szerint a rendezvények megrendezésének összköltsége a kormány által erre a célra allokált 20.6 mrd forintot (cca. 71-72 millió dollár akkori átváltási árfolyamon) – az infláció és a COVID gazdasági hatásaira is tekintettel – jelentősen meghaladta volna, ekként a CAS döntésével a Lázár János vezette MTSZ és annak elnöksége több, mint 20 mrd. forintot takarított meg a magyar adófizetőknek.” – írta a Magyar Teniszszövetség honlapja szerdán.

Az ITF Licensing Limited (ITFL) eredetileg 52 millió dollárt kért a két magyar szervezettől, a CAS azonban a döntésénél figyelembe vette, hogy a magyar fél 2019-ben a rendezési szerződés alapján 8 millió dollárt már megfizetett.

Az ITFL azért perelt, mert a 2020-as verseny kétszeri közös halasztását követően a magyar fél a koronavírus-járvány gazdasági és egészségügyi hatásaira tekintettel a rendezési szerződés lehetetlenülését állapította meg.

A Billie Jane Kupa (akkori nevén Fed-kupa) döntőjének Budapestre hozataláról még a teniszszövetség előző vezetése szerződött le 2019-ben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!