A szerkesztőség felét kirúgták a Délmagyarországnál

Újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Csongrád-Csanád megyei laptól, amelynek napi eladott példányszáma már alig haladja meg 17 ezret.

A Délmagyarországtól már a szerkesztőség közel felét elküldték – számolt be a hvg.hu. A portál arról ír, hogy a szerkesztőség így fél lábon fogja mostantól kiállítani a napilap és az online tartalmakat, igaz, ennek jó részét már évek óta központilag állítják elő. Információik szerint már két megyében vannak túl a leépítésen, a Délmagyarországhoz hasonlóan ezekben a szerkesztőségekben is jelentősen csökkentették a létszámot.

Az 1910-ben alapított Délmagyarországot, amely a rendszerváltás után többnyire külföldi cégek tulajdonában volt, 2017 októberében vásárolta meg Andy Vajna, majd egy évvel később a Közép-Európai Sajtó és Média alapítványnak ajándékozta azt. A lap 2016-ban még 35 ezer példányban fogyott.

2021 elején arról írtunk, végstádiumba került a Délmagyarország, mert ha folytatódnak a lapeladási tendenciák, pár éven belül, de ebben az évtizedben bizonyosan megszűnhet a napilap. Akkor még kicsivel 20 ezer fölött járt az értékesített példányszám. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség legfrissebb adatai szerint 2022 első negyedévében mindössze 17 033 darab kelt el naponta az újságból.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!