Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ma lehet utoljára könyveket venni az Andrássy úton – egy darabig bizonyosan

Mi is beszámoltunk arról, hogy 114 év után nem lesz könyvesbolt az Andrássy úton. A fenntartó indoklása szerint megváltoztak az emberek vásárlási szokásai, és sajnos az üzlet közelében nem lehet parkolni, többek között a tram-train okán is. A bezárásnak nem ez az egyetlen oka persze.

Az utolsó vásárlók mentek be az Andrássy úti Líra könyvesboltba. Holnaptól már csak a Tesco melletti üzlet várja az érdeklődőket. A Líra Könyv Zrt. szerint nem csak a megszűnt parkolóhelyek okoztak gondot és bevételkiesést, hanem Szeged közelsége, hogy a megyeszékhelyen is számos könyvesbolt várja az érdeklődőket, óriási kínálattal. ezek mellett szerepet játszik a bérleti díj összege, a munkavállalók fizetése, a logisztika. Ezzel szemben állt a napi eladás, tehát a bevétel, mondta el a Vásárhelyi TV-nek a döntés hátterét Nyáry Krisztián kreatív igazgató.

Mai ottjártunkkor is lehetett látni, semmiképp sem az a probléma, hogy az emberek ne szeretnének olvasni, hiszen még az utolsó lehetőséget is többen kihasználták, hogy beszerezzenek egy könyvet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!