Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Makón is nő a fű

Jó ideig Makón is csak a belvárosban volt rendezett a környezet, néhány utcával kijjebb néhol már térdig, vagy magasabbra ért a gaz és a fű. A helyi, kormányközeli portál is bírálta az ottani állapotokat. Vásárhellyel összevetve az egyik szembeötlő különbség, hogy Makón sokkal kisebb a karbantartásra szoruló gyepterület nagysága.

A hódmezővásárhelyi Fidesz szerint Vásárhelyen állandó probléma a fű mérete. Miközben ezt, – némileg jogosan, – rendszeresen szóba hozzák, addig a jóval kisebb területű, fideszes vezetésű Makón sem megoldott a rendszeres zöldterület karbantartás. Május elején több, a belvároshoz közeli területen áldatlan állapotok uralkodtak. Lakótelepeknél, a buszpályaudvartól nem messze méteresre nőtt a fű és a gaz, a gerizdesi városrész játszótérénél pedig halomba gyűjtött száraz faágak várták az elszállítást.

A makói zöldfelületek állapota talán már Lázár Jánosnak is szúrta a szemét, hiszen a hozzá köthető makohirado.hu-n fotókkal mutatták be, hogyan várják a turistákat.

Érdekesség, hogy Makón is kiszervezik a fűnyírást, igaz míg Vásárhelyen 241 hektárról van szó, ami 2,4 millió négyzetméter, addig a szomszéd városban 323.600 négyzetméteres területen kell vágni a füvet. A hódmezővásárhelyi Szoliter Építőipari Kft. úgy nyilatkozott, 1-2 Ft/m2-ért vállalja a fűnyírást Makón, a helyi önkormányzat szerint ez viszont aránytalanul alacsony, majd további levélváltások után úgy döntöttek, az egymásnak ellentmondó indoklások nem támasztják alá az ajánlati ár megalapozottságát, ezért az ő ajánlatuk érvénytelen lett. A közbeszerzés győztese a GOLD PE-FA Kft. lett, ennek 51%-os tulajdonosa Petrovics Attila, a makói roma önkormányzat elnöke, 49%-os tulajdonosa pedig Farkas Tamás, a roma önkormányzat képviselője.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!