Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Újabb szakaszához érkezett az Ipari Park fejlesztése

Elkészültek a Hódmezővásárhelyi Ipari Park közművei, így szinte minden adott ahhoz, hogy új vállalkozások költözzenek a területre. A több mint egymilliárd forintos projekt állami támogatásból valósult meg, és legfőbb célja a helyi kis- és középvállalkozások segítése, telephelyhez juttatása. Márki-Zay Péter polgármester azt is bejelentette, hogy az ipari park területe a jövőben akár bővülhet is.

Feltáró utak, ivóvízvezetékek, szennyvízelvezetők, gázelosztó vezetékek épületek, ugyanakkor van már közvilágítás is az ipari park területén. A projekt 2016-ban indult a Hódmezővásárhely-Maroslele-
Makó összekötőút és a 4415. számú Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő utak közötti mintegy 37 hektáros területen. 

A 37 hektárból 30 hektár elkelt, még 7 hektár megvásárlására van lehetőség, nyilatkozta a Vásárhelyi Médiacentrumnak Kovács Ferenc projektmenedzser. 

Márki-Zay Péter szerint olyan vállalkozásokat is vissza lehetne csábítani ide, melyek korábban Hódmezővásárhelyen tevékenykedtek, de üzleti szempontok miatt máshová települtek. A helyi alacsony munkanélküliségi ráta mellett ez egy probléma. A cél tehát hogy Hódmezővásárhelyre visszatérjenek azok a munkavállalók, akik most más városokban, vagy éppenséggel az országhatáron túl találtak munkát.

A projektre megítélt vissza nem térítendő támogatás összege: 1.094 millió Ft. A beruházás megkönnyíti a térségben található kis- és középvállalkozások telephelyhez jutását, bővítési szándékuk megvalósulását is, illetve hozzájárulhat a vállalkozói kedv növekedéséhez és további új munkahelyeket teremthet.

Amennyiben a jelenleg rendelkezésre álló területet kinövik a vállalkozások, a területet bővíteni tudják. A Modern Városok Program keretében akár újabb 100 hektárt be tudnának vonni a vállalkozásfejlesztésbe. A termelés bővülése hozzájárulhat a térségben keletkező jövedelmek helybenmaradásához is, így nőnének a jövedelmek és csökkenne az elvándorlás is Hódmezővásárhelyről.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!