Pártot alapítana Márki-Zay Péter – van olyan téma, amely minden világnézetű ember számára ugyanúgy fontos

Új pártot alapít Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Péter szerint a választások során a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a civilek nagyon sok hátrányt szenvedtek az ellenzéki együttműködésben, amiatt, mert nem tudták egy párton keresztül érvényesíteni az érdekeiket.

Május 28-án tartják a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) tisztújítását. Innentől kezdve pedig meg fogják nyitni a regisztrációt egy létrehozandó új pártnak, amely megmérettetné magát a 2024-es Európa Parlamenti választásokon, és sikere esetén az Európai Néppárt családjába tartozna, nyilatkozta Márki-Zay Péter a Vásárhelyi TV-nek.

Egy olyan, jobbközép irányultságú néppártot építene, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is. Azt is hozzátette, az emberek céljainak vannak közös pontjaik, ilyen például a környezetvédelem.

A politikus úgy fogalmazott a hiteles ellenzéki alternatívát, az európai jogállami kultúrát szeretnék képviselni. Azt kellett észrevenni, mondta, hogy ebben a választási rendszerben Orbán Viktort és a Fideszt ellenzéki összefogással sem lehet leváltani.

Hadházy Ákos viszont, bár egyáltalán nem tekinti trollkodásnak az akciót, de mint közösségi oldalán írja, megpróbálta Márki-Zayt lebeszélni egy új párt, szerinte elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről. Ehhez a kezdeményezéséhez nem fog csatlakozni, de sok sikert kívánt neki, hozzátéve, hogy az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!