Látványos volt a Korea-nap

Koreai táncok és ruhák, arcfestés művészi fokon, táncbemutatók és nem utolsó sorban a világhírű Mirme Taekwondosok fantasztikus bemutatója színesítette vasárnap a Fekete Sas báltermét – számolt be róla a Máté Taekwondo & Hapkido SE.

Egyedülálló élményben volt része annak a több mint 500 főnek, aki tegnap részt vett a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Káprázatos Korea napon. A távol-keleti ország kulturális- sport és művészeti értékei is felvonultak. A Mugunghwa tradicionális tánccsoport 4 különleges, koreai tánccal lépett a pástra. A mozgás kedvelői a Tailor Dance SE fiataljaiból álló bemutatóban is gyönyörködhettek – olvasható a beszámolóban.

Akiket a kultúra vonzott, azok sem maradtak élmény nélkül, hiszen a kalligráfia és a festészet világába is elkalauzolták a résztvevőket, de alkalom adódott hanbok ruhákat is felpróbálni.

A nap fénypontjának az egyenesen a Koreából érkező Mirme Egyesület tagjai számította: világbajnok résztvevőkkel látványos és dinamikus harcművészeti bemutatót tartottak.

Az eseményen In Suk Jin, a Koreai Kulturális Központ igazgatója és Kim Byungwook igazgatóhelyettes, valamint Dr. Márton Zsolt Krisztián, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke is tiszteletét tette.

A harcművészeti bemutatóról galériát is készítettünk, itt lehet megnézni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!