Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Három év után volt Országos Paraúszó Bajnokság

Hétvégén a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont a Magyar Országos Paraúszó Bajnokságnak. A koronavírus miatt 2019 óta most tudták megrendezni először.

Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője a Vásárhelyi Médiacentrumnak elmondta: ez felnőtt és junior bajnokság volt. 2019 óta a Magyar Úszószövetség és a Paralimpiai Bizottság nem tudta megrendezni a covid miatt. Több időpont is lehetett volna, de valami mindig közbeszólt. Bár a vásárhelyi fürdő nem volt soha gócpont, a paraúszók esetében nagyobb elővigyázottságra volt szükség. A tavalyi sikeres tokiói paralimpia után az országos bajnokság volt az első, ahol jelen voltak a magyar paraúszás legjobbjai, így Illés Fanni, Pap Bianka, Konkoly Zsófia.

Több mint 50 versenyző volt, nagyjából 20 egyesülettől. Nem csak a környékből, hanem például Pécsről, Veszprémből, Budapestről és a Hód Úszó SE-től helyi versenyzők.

Az ügyvezető elmondása szerint a sportolók, edzők pozitívan nyilatkoztak a versenyt követően, gördülékeny volt a szervezés. Hódmezővásárhelyen versenyrendezés szempontjából összeszokott csapat van – tette hozzá.

A sportuszudában a következő verseny június 9-én lesz, a nagy hagyományokkal bíró Gyurta-kupa általános iskolások számára, Gyurta Dániel jelenlétével. Ezt követően rendezik a Béka Derbyt, illetve az Úszó Derbyt. Július közepén három régió (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld)Delfin Seregszemléjét bonyolítják le. Július végén pedig az Országos Gyermek Bajnokság lesz, ez tavaly is Hódmezővásárhelyen volt.

Fotók: Tésik Attila

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!