Putz Anita: Kun Andrea neve van elsőként a tarsolyban

Kik vállalhatnak polgármesteri és képviselői jelöltséget a mártélyi időközi önkormányzati választáson? Erről posztolt közösségi oldalán Putz Anita polgármester.

“Körvonalazódnak már a személyi döntések a faluban az időszaki választás előtt” – írta falu vezetője.

“Az expolgármester ambíciói elfogytak, miután egyértelműen tudomására hozták, hogy nincs felsőbb támogatás mögötte. Apróné a képesítés hiánya miatt nem kap hátszelet. A kiszivárgott információk szerint nincs nagy tülekedés a pozíciókra. A jelöltkeresés, a casting azért folyamatban van.

A mártélyi származású, a falubeliek körében nem túl népszerű Kun Andrea neve van elsőként a tarsolyban. Vezető beosztású kormányhivatalnokként állítólag hallani sem akart, hogy visszakerüljön a szülőfalujába, de van az a pillanat, amikor nem marad opció a mérlegelésre. Az is lehet, hogy ezt a kérést most nem lehet visszautasítania. Mártélyon persze sokan felróják neki, hogy Balogné Jutka polgármester-asszony idején is Lázárt támogatta a falu ellenében. Régi a történet, de azért elevenen él a helybeliek emlékezetében.

Felmerült még elődöm személyi asszisztensének, Benkő Noémi neve is, aki a közelmúltban a jatszóterekkel kapcsolatos eseményekkel került közszájra.

A Testületből korábban viharos körülmények között távozó Szőllősi Sándort is felkérte Szél István, mint székkutasi polgármester az indulásra, aki a magas korára tekintettel utasította azt állítólag vissza. Nehezen érthető, hogy mi köze van Szélnek a mártélyi belügyekhez. Persze annak idején, még jelöltként engem is megkeresett és a Fekete Sas kávézójában interjúztatott. Meg akart ismerni, támogatott és arra kért, hogy mutatkozzam be a Promenad.hu-n, hogy jobban megismerjenek. Most a csanádpalotai időközi választás éjszakáján sem felejtett el egy kárörvendő sms-t küldeni. Teszi a dolgát, ilyen a stílusa, de alapvetően nem lehet rá haragudni.

Az újjáalakuló Testületben a lemondott 4-ek közül Mészáros Istvánnak máris alpolgármesterséget ígértek, de legrosszabb esetben is a közmunka vezetését. Majd meglátjuk, hogy megkapja-e “megérdemelt” jussát.

A történet legszebb része, hogy a súlyos fenyegetéseket közvetítő Lugosinénak a fia, Dávid is képviselőségre készül. Sikertelen helyzete okán eddig mindig a falu vezetését hibáztatta egyszerű kommentjeiben. Most készen áll, hogy a saját kezébe vegye a sorsát.

A képviselőként a háttérben szervezkedő, majd hirtelen lemondott Pótári Mihály is újra a falubeliek szavazatát várja.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!