Átalakítaná a MÁV azt a mindszenti vasúti átkelőt, ahol áprilisban öt helybeli vesztette életét

Engedélyeztetési eljárás indult a megyei kormányhivatalnál, hogy megváltoztathassák annak a mindszenti vasúti átkelőnek a biztosítási módját, ahol április elején öten szörnyethaltak, mikor egy gépkocsi a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott és összeütközött a Vásárhelyre tartó személyvonattal.

Néhány hónapon belül átalakítanák azt a város irányába nehezen belátható vasúti átkelőt Mindszenten, ahol egy áprilisi vonatbaleset öt ember életét követelte – derül ki abból a hirdetményből, amit a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal tett közzé pénteken. A biztosítási mód megváltoztatását a MÁV kezdeményezte. Hogy konkrétan miből is állna a tervezett átalakítás, arról nincs szó a dokumentumban, ugyanakkor más hasonló eljárások alapján feltételezhető, hogy félsorompót szerelnének föl a helyszínen, illetve a teljes rálátás érdekében minden 80 centiméter magasságot meghaladó növényzetet eltávolítanak az átkelőhely közelében.

A történtek miatt az állami vasúttársaságnak 100 millió forintos kára keletkezett, a balesetben megsérült szerelvényt le kellett selejtezni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!