Márki-Zay: Tégla-e, aki szóba áll egy fideszessel?

A választási vereség óta visszatérő lejáratási kísérlet, vádaskodás a volt szövetségeseim részéről, hogy elfogadtam a meghívást a köztévébe és szóba álltam Lázár Jánossal, ezért csakis a hatalom ügynöke lehetek. Ezen embereknek igen rövid az emlékezetük, ezért felfrissítem – írta péntek reggeli bejegyzésében Márki-Zay Péter.

Emlékeztet: évekig követelték, hogy engedjenek be ellenzéki politikusokat élő műsorokba a köztévébe. ,,Amikor ezt megtették, hogyan is mondhattam volna erre nemet? Négy évig dörömböltünk egy ajtón, majd amikor egyszer kinyitják, mondjunk önként nemet?” – tette fel a kérdést az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje. Úgy folytatja: évekig követelte, hogy Lázár János segítsen Hódmezővásárhelynek és az általuk elakasztott projekteket indítsák újra, tegyék lehetővé a Modern Városok Program előrehaladását. ,,Amikor ezt győzelme után Lázár felajánlotta, hogyan is mondhattam volna erre nemet?” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter ugyanakkor úgy véli, Lánczi Tamás azért hívta, hogy szidja az ellenzéket – nem tette -, Lázár pedig azért, hogy miután ellenségeskedéssel nem sikerült Vásárhelyet visszahódítania, most pozitív kampánnyal megtehesse ,,de ez mit sem változtat azon, hogy ezen meghívásokra úriember és polgármester nem mondhat nemet.” Hozzátette: céljai nem változtak, az igazságot szeretné eljuttatni még a kormánypárti sajtót követő honfitársaihoz is és természetesen a város fejlődését szolgáloja és támogatja, pártállástól függetlenül és korrupciómentesen felkarolva minden jó ügyet.

Lázár János a héten úgy fogalmazott, fegyverszünetet kötött Márki-Zay Péterrel, háttérbe helyezték sérelmeiket és a város fejlődése érdekében együtt fognak dolgozni a következő két évben.

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!