Toborzó Emlékfutás Hódmezővásárhelyen is

Az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért, Katonaolimpikonok Baráti Kör és a Magyar Honvédség Parancsnoksága közös szervezésében kerül megrendezésre Toborzó Emlékfutás, amelyet ma tartottak a megye több városában, így Hódmezővásárhelyen. Az eseményen megjelentek hódmezővásárhelyi középiskolások is.

Maga a rendezvény országos, május 6-án indult Budapesten a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központból, országosan a „Toborzó Emlékfutás 2022.” program május 6. és május 20. között, több mint 1830 kilométeres útvonalon, 219 település érintésével valósul meg.

A megye területén pedig a mai napon folytatódtak ezek a váltófutások, Hódmezővásárhelyen 11-14 óra között. Zsiga Tamás dandártábornok, a Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsos és Szabó Dávid őrmester, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságától is azt emelte ki a Vásárhelyi TV-nek, hogy a programsorozattal céljuk a sport megbecsülése (május 6. a Magyar Sport Napja), illetve szeretnének civilekkel, civil szervezetekkel szorosabb kapcsolatot kialakítani. Zsiga Tamás azt is elmondta, katonának lenni egy stabil, anyagi megbecsüléssel járó életpálya.

A programsorozat során 24 fő hivatásos, szerződéses, önkéntes katonákból álló váltó fut le, országosan egyébként mintegy 1840 kilométert.

Az esemény vendége volt Dr. Juhász Tünde, Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja, aki azt emelte ki, hogy a haza szolgálata és védelme rég ne volt olyan fontos, mint manapság, hogy a közösségek, a családok békében tudjanak élni.

Az eseményen futóként megjelentek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum diákjai is. Tekintsék meg az eseményen készült képgalériánkat:

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!