TeSzedd: akcióban az Eötvös diákjai

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum diákjai dr. Patariczáné Kelecsényi Magdolna tanárnő vezetésével részt vettek az Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban, hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmában, amely idén immár tizedik alkalommal valósult meg – adott tájékoztatást az iskola.

Először felmérték, majd megtervezték az iskola környezetében a lehetséges szemétszedési helyeket. A megadott három nap közül május 6-án kezdtek nekia szemétszedésnek. Az időjárás is kedvezett az akciónak. Minden feltétel adott volt, hogy a 10. Ny és a 11. A tanulói a közös jó érdekében csoportosan tevékenykedjenek, hasznos munkát végezzenek a környezet megtisztításával. A reggeli megbeszélés és eligazítások után a meghirdetett menetben folyt a gyűjtés.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Az iskola udvarából indultak, majd a Balogh Imsi Sportcsarnok, a Mária Valéria utca, Szent Antal utca és végül a Templomkert útvonalon haladtak végig. Nagyszerű érzés volt látni a tanulók lelkes aktivitását, melynek eredménye a kézzel fogható 6 összegyűjtött zsáknyi szemét volt. A diákok kesztyűs kézzel nyúltak az utcákon eldobált műanyag zacskók, flakonok és elázott papírok után, és lelkesen kutatták a bokrok alatt meglapuló szemetet is – fogalmazott Dr. Patariczáné Kelecsényi Magdolna oktató.

Ez a néhány óra nagyszerű alkalom volt arra, hogy az önkéntes munka egy jó „szórakozás” legyen mindenkinek. A megmozdulás legfontosabb tanulsága: környezetünk megóvása érdekében szemléletbeli változásra van szükség, amit csak a tapasztalat nyújt mindenki számára. Az Eötvös hosszú évek óta elhivatott a diákok érzékenyítésében, cselekvésre késztetésében a környezetvédelemben is: „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” – írta tájékoztatójában az intézmény,

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!