Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szűkek az utcák Béketelepen

A kukásautók alig férnek el az autóktól és még a fák ágai is belógnak – derült ki Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő Mester utcai, ,,nagy” játszótéren megtartott lakossági fórumán szerdán.

Az összejövetelre, – melynek helyszínén előtte való nap vágta le a füvet a képviselő, – mindössze néhány lakó jött el. Gyöngyösi ismertette: képviselői alapjából parkolók épültek a Csúcsi Olvasókörnél, rágcsálóirtást végeztek a Dobó-Bibó-Janáky utcáknál; továbbá 19 fát ültettek ebben a parkban tavaly. Idén itt új játékelemek kihelyezése szerepel a tervek között.

Fotó: Bottyán Róbert

Egy férfi arra panaszkodott, Béketelep városrészben szűkek az utcák, a parkoló autóktól alig férnek el a kukásautók és még a faágak is belógnak az útra. A bejárókón parkoló autók miatt pedig babakocsival nem tudnak a járdán közlekedni. A képviselő szerint fontos lenne megismerni a sofőrök tapasztalatát, mindenesetre azt javasolta, a faágak metszése miatt szólítsák fel a lakókat.

Ehhez kapcsolódóan egy idős úr felvetette, ezeket az utakat személyautókra tervezték, a nagyobb járműveket egyszerűen nem bírja el az út. Lényeges dolognak nevezte, hogy az útjavításokat olyanok végezzék, akik értenek is hozzá. A férfi egy nagyobb földhalomra is felhívta a figyelmet a közelben. Gyöngyösi azt kérte, ha látják, hogy valaki illegális hulladékot rak le, akkor írják fel a rendszámát, másképp az önkormányzat saját költségén tudják csak elvitetni.

Egy fiatalabb férfi arról érdeklődött, a játszótért övező korlátokat ki lehetne-e cserélni valami biztonságosabbra. A képviselő szerint elég stabilan állnak, de megvizsgálják.

Szóba került még, hogy kevés kuka ezen a játszótéren. Gyöngyösi elárulta, zajlik a kukák kihasználtságának felmérése városszerte. Az eredmények ismeretében meglátják, hová kerülnek még ki.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!