Nem mindenkinek tetszenek a felújított lakások

Szerdán a Dobó utcai játszótéren várta a lakosokat Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő és Márki-Zay Péter polgármester. A fórumon kiderült, az önkormányzat egy pályázat segítségével több száz millió forintot költött energetikai felújításokra a bérlakásoknál, azonban a végeredmény nem mindenki tetszését nyerte el.

Gyöngyösi Ferenc elsőként ismertette: illegális hulladéklerakás miatt két feljelentés érkezett, a kameráknak köszönhetően mindkettő esetben sikeres azonosítás történt.

A felújítást követően levették a redőnyt és a szúnyoghálót. Nagyon szeretnénk vissza – mondta egy nyugdíjasa hölgy. Vas Péter, az Ingatlankezelő Részleg vezetője közölte, ezek valójában nem kötelező részei egy lakásnak. Ugyanakkor ha megveszik az anyagot számlával, akkor az önkormányzat téríti ennek költségét.

Fotó: Bottyán Róbert

Egy fiatal hölgy arra panaszkodott, az okosbojler nem biztosít elég melegvizet, inkább az ablakokat cserélték volna ki. Márki-Zay Péter felidézte, ez egy megörökölt pályázat volt a korábbi vezetéstől, úgy döntöttek, hogy megcsinálják. Van aki kapott új nyílászárókat, van aki nem, a tervezők így rajzolták meg és a pályázati összegbe ezek fértek bele. Megígérte, mindenképpen keresnek forrást a kimaradt ablakok cseréjére.

A polgármester eloszlatott egy tévhitet is, miszerint azért újították fel a lakásokat, hogy utána megemeljék a lakbért. Egy hölgy egyébként azt mondta, kevesebb lett a család jövedelme, mégis egy magasabb lakbért fizetnek. Márki-Zay azt javasolta, írásban jelezzék az önkormányzatnak és akkor alacsonyabb lehet.

Egy nyugdíjas asszony elárulta, a 80 ezer forintos nyugdíjából még az anyagot sem tudja megvenni előre. A polgármester közölte, ő maga fizeti majd ki az idős hölgy redőnyét. A résztvevőknek azt mondta, számlával vegyék meg az anyagot, azt el tudják nekik számolni.

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!