Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Végleg elsötétül a Pesti TV, amely sokszor fókuszált Vásárhely közéletére

A Pesti TV – amely több hódmezővásárhelyi politikust is vendégül látott rövid fennállása óta – 2022. július 10-én 24:00-kor fejezi be működését – számolt be a Média1. A csatorna programigazgatója szerint a Fidesz nem ért a médiához.

A Pesti TV – melyet sokan Rogán Antal, a kormányzati propagandáért felelős miniszter „szerelemprojektjeként” emlegetnek, és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó pénzén jött létre – 2020 őszén kezdte meg a sugárzást. A műsorokat Huth Gergely és a PestiSrácok nevű kormányközeli portál csapata készítette, akik egyébként időnként a tulajdonossal is szembekerültek.

A Pesti TV / PestiSrácok honlapján egyébként épp hétfőn közölték, hogy állítólag népszerűek a műsoraik, és ezt a Századvég adataival igyekeztek bizonygatni. (A tévés szakmában azonban a Nielsen Közönségmérés adatait tekintik hitelesnek, mivel ők mérőműszeres módszerrel figyelik a csatornák nézettségét.)

A csatorna sűrűn foglalkozott Hódmezővásárhely közéletével:

  • vendégül látta a Fidelitas helyi szervezetének egyik tagját, Nagyistók Balázst,

Fotó: Pillanatkép a Pesti TV-ből
  • Benkő Zsolt önkormányzati képviselőt,
  • és Márki-Zay Péter polgármestert is.

A Pesti TV után bezárhat a Pestisracok.hu is – erről Huth Gergely, a csatorna programigazgatója és az oldal főszerkesztője (képünkön) írt a Facebookon egy hozzászólásra válaszolva. A kommentben, amelyet az Azonnali szúrt ki, Huth azt közölte, hogy a tévé tulajdonosai, Vaszily Miklós és Mészáros Lőrinc cégei „az alacsony reklámbevétel miatt nem kívánják tovább finanszírozni a Pesti TV működését. Mint üzletembereknek, ehhez minden joguk megvan. Mivel integrált szerkesztőséget működtettünk, jelen formában a PestiSrácok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált.”

A főszerkesztő ezt a saját, kedd délelőtt megjelent bejegyzéséhez fűzte hozzá, amely eredetileg a Pesti TV megszűnéséről szólt. „Régi mondásom volt, hogy »a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkészítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához«. Azóta annyi történt, hogy mi magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni…” – írta ironikusan.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!