A HSZC legeredményesebb diákjait köszöntötték

Sajtótájékoztatón mutatták be azokat a diákokat, akik dobogós országos szakmai, közismereti- és sporteredményeket értek el a 2021/2022-es tanévben. A résztvevőket Kincses Tímea a HSZC főigazgatója és Hegedűs Zoltán kancellár köszöntötte.

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének (ÁSZÉV) kiírója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a verseny megszervezésével az Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt bízta meg. Ezen a versenyen a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum három diákja ért el kiváló eredményt:

 • Egészségügyi technika ismeretek – Bakos Réka 1. helyezést ért el,
 • Kozmetikai ismeretek – Lovász Kamilla 1. helyezést,
 • Futó Mária 2.helyezést ért el.

Vendlóczki Alexandra a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum tanulója Fodrászati ismeretek vizsgatárgyban országos 1. helyezést ért el.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi. A „Szakma Sztár Fesztiválon” a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén ebben a tanévben a következő eredmények születtek:

 • Szántó Edvin az SZKTV-n Kőműves szakmában 2. helyezést ért el, (HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegység tanulója);
 • Felvidéki Ákos helyezést ért el Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakmában. (HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója).
 • Az OSZTV versenyen ebben a tanévben – lassan hagyományosan – a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium egy diákja ért el eredményt pénzügyi számviteli ügyintéző szakmában Ádók Eliza lett III. helyezett.

Az országos versenyek egy harmadik csoportja az egy-egy szakmához kötődő szakmai verseny, illetve a vállalati szféra által támogatott versenyek.

 • A Fodrász Egyesület Magyar Bajnokságán Reviczki Gusztáv, Géczi Fanni 3. helyezést ért el. (HSZC Eötvös József Technikum)
 • A Pelikán Kupán Páhi Lujza ás Andrikó Virág Angelika arany érmesek lettek. (HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola)

A Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen Baksa Richárd ért el 1. helyezést. (HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum tanulója)

Végül, de nem utolsó sorban a hódmezővásárhelyi Eötvös József Technikum sporttagozatára járó diákjaink értek el kimagasló eredményeket. Természetesen ezek az eredmények az adott sportegyesület, illetve az edzők felkészítő munkáját dicsérik:

 • Ficzere Alexa Zoé a Mazsorett Magyar Bajnokságon 2. helyezést ért el trad sen bat kategóriában, a Mazsorett Világbajnokságon pedig trad bat sen Team stage, Mix sen team kategóriában is 2. lett. A IV. Dance Universum Nemzetközi táncversenyt március 12-én és 13-án rendezték Kiskunfélegyházán, ahol az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület tagjai arany minősítést szerzett Ficzere Alexa – Kalmár Zita – Lőrincz Dorina pompon trió.
 • Gyermán Kíra a Boxing Gym Vásárhely – Budapesti Honvéd sportolója 2021 ifi OB ezüstérmese 70 kg-ban. Kíra legutoljára az Énekes István-emlékversenyen mutatta meg tehetségét, akkor is ezüstérmes lett, mint a tavaly év végi országos bajnokságon. Akkor nem sokon múlott az arany, így joggal érdemelte ki a válogatott behívót.
 • Kádár-Németh Mirtill nyelvi előkészítő osztályba jár. Ő a Power Challenge fekvenyomó bajnokságon I. helyezést ért el a női – amatőr felhúzás ifjúsági +65kg-os kategóriában.
 • Kis Noel azArany Üst az egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező korosztályos úszóversenyén, 50 méter gyorson, 50 méter háton és 50 méter pillangón állt rajhoz és mindhárom versenyszámát magabiztosan megnyerve 3 aranyérmet szerzett. Az 50 méter gyors mellett 50 méter háton és 50 méter pillangón is ranglistavezető időt úszott.
 • Molnár Lili a Máté Taekwondo Egyesület tagja immáron 3 éve. 2021. november 29-én a kék öv – piros csíkot szerezte meg Dunaharasztiban.
 • Nagy Ramóna a KICK-BOX Utánpótlás Európa Bajnokság KL EURÓPA-BAJNOKI címet szerzett.
 • Ugrai Panna a magyar úszósport egyik legnagyobb reménysége, a Hód Úszó SE versenyzője. A Fina Úszó Világkupa budapesti állomásán két döntős helyezést ért el és két országos csúcsot úszott: 200 méter háton 7., 100 méter vegyesen 8. lett. A Felnőtt Európa-bajnokságon szintén döntőbe jutott a 4×100-as magyar gyorsváltó tagjaként. A Rövidpályás Európa-bajnokságon Ugrai Panna ifi korú versenyzőként felnőtt Európa-bajnoki 6. helyezett lett 200 méter vegyesen. Egyéb országos versenyeken összesen 28 aranyérmet, 2 ezüstérmet és 1 bronzérmet szerzett. eredményei: a VI. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán 18 aranyéremmel a legeredményesebb női versenyző és kiváló időeredményekkel 13 egyéni aranyérmet szerzett, emellett még 5 váltóban is győzelemhez segítette csapatát. Női 100 méter pillangón aranyérmes lett Debrecenben, az áprilisban megrendezett Felnőtt Országos Bajnokságon. 2019-ben Hosszú Katinka után a 2. lett, ugyanebben a számban.

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!